Web Analytics

La Mioveni începe a doua etapă de înscriere în învăţământul primar

de | 24.03.2017 12:16 | Actualitate

scoala liviu rebreanu 1

Şi anul acesta, înscrierea elevilor în învăţământul primar se organizează tot în două etape, potrivit metodologiei şi calendarului aprobate prin Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale.


Prima etapă de înscriere pentru anul şcolar 2017-2018 s-a încheiat pe 16 martie a.c. Părinţii au putut completa cererile de înscriere inclusiv online, însă validarea lor a trebuit făcută la sediul instituţiei de învăţământ.
În prima etapă, unităţile şcolare din Mioveni au validat 266 de cereri. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 – 30 martie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 6 aprilie a.c. Între 7 şi 13 aprilie, ISJ Argeş va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Cum se face înscrierea şi ce acte sunt necesare

Cererea-tip de înscriere la clasa pregătitoare se poate completa online sau la secretariatul şcolii la care părintele doreşte să înscrie copilul.
În momentul completării cererii de înscriere sau, după caz, al validării acesteia, părinţii trebuie să depună şi o copie a actului de identitate propriu, precum şi o copie a certificatului de naştere al copilului.
În cazurile în care este necesară evaluarea dezvoltării psihosomatice, părinţii sunt nevoiţi să depună şi o copie a rezultatului pozitiv al acesteia, iar în cazurile în care înscrierea se cere la o altă unitate decât şcoala de circumscripţie, părinţii trebuie să depună documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare, care sunt afişate de către fiecare unitate şcolară în parte.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii