Web Analytics

La ce să fii atent când alegi o mașină de cusut 

de | 23.02.2022 17:18 | Actualitate

Cumpărarea unei mașini de cusut poate părea o sarcină copleșitoare, mai ales dacă nu ai multă experiență în cusut. În ultima perioadă a crescut interesul pentru realizarea de obiecteacasă, de către doritori, printre acestea fiind și haine sau decorațiuni realizate cu materiale textile, ce necesită coasere. De aceea este important să te informezi înainte de a face o achiziție, dacă te numeri printre cei ce și-au făcut curaj să ăși folosească creativitate în acest domeniu.

Mașinile de cusut sunt concepute pentru utilitate și, de asemenea, pentru nevoi specifice de cusut. Când te gândești să achiziționezi o mașină de cusut nouă sunt câteva lucruri la care trebuie să te gândești. Pentru început, ce tip de mașină crezi că ți-ar fi utilă. Pentru a determina acest lucru, petrece timp notând ce proiecte intenționezi să realizezi. 

Alegerea unei mașini de cusut de calitate face ca primii pași în croitorie să fie mult mai plăcuți. O mașină de cusut este o investiție, un obiect pe care probabil îl vei folosi foarte mult timp. Un brand recunoscut, cum ar fi, de exemplu, Singer, îți oferă garanția calității. Totuși, este indicat să fii atent la raportul calitate/preț și din perspectiva utilizării, pentru a nu face o investiție prea mare, de care să nu te folosești integral.

Câteva criterii de care să ții cont în vederea alegerii:

• Pas reglabil al cusăturii. Acest lucru îți permite să personalizezi lungimea și lățimea fiecărei cusături.

• Lumină adecvată, în special pentru cei care au probleme cu ochii și nu numai.

• Reglare presiune picioruș presor. Nu toate țesăturile trec prin mașina de cusut cu presiunea standard. Unele vor trage, iar altele sunt groase, determinând mașina să lase urme. Abilitatea de a regla presiunea poate îmbunătăți calitatea cusăturii.

• Ax auxiliar pentru bobinat. Un ax de bobină auxiliar îți permite să înfășori o bobină nouă fără a fi nevoie să desfaci mașina de cusut, de aceea este o funcție foarte utilă, care salvează timp.

• Piciorușe și accesorii opționale. Mașinile de cusut vin cu o varietate de accesorii, din care unele pot fi mai utile decât altele, în funcție de cum o folosești. Totuși e bine de știut dacă poți opta pentru diferite componente cu care îți poți actualiza mașina, fără a cumpăra alta nouă. De exemplu firma Singer oferă o gamă largă de piciorușe sau alte piese, care se adaptează la mai multe modele.

Diferite tipuri de mașini de cusut

Mașinile de cusut sunt clasificate pe scară largă după tipul de motor: mecanic, electronic și computerizat.

Mașinile de cusut mecanice sunt cele mai de bază și de încredere mașini de cusut disponibile. Sunt echipate cu o pedală care controlează viteza de coasere și butoane pe care le rotești pentru a controla tipul, lățimea, lungimea și tensiunea cusăturii., deci totul este controlat de utilizator. Preferate de clienți sunt modele M de la Singer, care au prețuri mici.

Mașinile de cusut electronice sunt oarecum hibride, între cele mecanice și cele computerizate. Oferă, în general, mai multe funcții și setări, au adesea afișaj și o mulțime de cusături și modele programate. În timp ce unele se comandă cu pedală, la multe e suficientă apăsarea unui buton. Caracteristici suplimentare pe care le oferă: funcție de control al vitezei, dispozitiv de înfilare automat al acului, etc.

Mașinile de cusut computerizate sunt cele mai sofisticate și sunt, de asemenea, cele mai scumpe. Fucționează  cu ajutorul unuicomputer, care rulează fiecare funcție a mașinii, de aceea sunt precise, pline de funcții și cu adevărat uimitoare de utilizat, cum ar fi modelele de la Brother, preferate pentru raportul bun calitate/preț.

Pentru un începător se recomandă o mașină de cusut mecanică. Sunt multe lucruri de învățat când coaseți și, avea o mașină complicată, va spori frustrarea. Mașină mecanică este într-adevăr simplu de utilizat și depanat și sunt modele care vin cu o varietate de caracteristici și funcții, cum ar fi modelul Tradițional de la Singer.

Mașina electronică este a doua recomandare, deoarece oferă mai multe funcții. Adesea, mașinile electronice au multe cusături decorative, mai multe stiluri de butoniere, o anumită capacitate de broderie, capacitatea de a controla viteza mașinii și o mulțime de accesorii. Atâta timp cât manualul este disponibil sau ai pe cineva informat în preajmă, este destul de ușor de învățat să coși. Deși vor avea nevoie de mai multă întreținere și îngrijire decât mașinile mecanice, ele îți oferă mult spațiu pentru creștere. 

Decizia trebuie să depindă cu adevărat la ceea ce intenționezi să coși, de ce caracteristici ai nevoie și cât de mult îți permite bugetul. Dacă achiziționezi o mașină mecanică acum și descoperi că îți place și vrei să continui să coși, poate iei în considerare modernizarea. Atunci vei avea întotdeauna mașinamecanică, ca rezervă, pentru a o folosi atunci când mașina electronică sau computerizată este în service, deoarece au nevoie de întreținere de rutină.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *