Web Analytics
scris miercuri, 26.10.2022

La București a fost inaugurat Muzeul Fotbalului, primul muzeu din Europa de Est dedicat exclusiv acestui sport

Aseară a fost deschis Muzeul Fotbalului, primul muzeu din Europa de Est dedicat în exclusivitate acestui sport. La eveniment au participat nume legendare din istoria fotbalului românesc, precum Anghel Iordănescu, Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Adrian Ilie, Ilie Dumitrescu sau Florin Prunea.

La București a fost inaugurat Muzeul Fotbalului, primul muzeu din Europa de Est dedicat exclusiv acestui sport

Muzeul Fotbalului din București se află în Centrul Vechi, pe strada Gabroveni. Deschiderea oficială pentru fani va avea loc pe 1 noiembrie. Prețul unui bilet va fi 49 lei, iar copiii sub 7 ani vor avea intrarea gratuită.

Citește și: Andrei Prepeliță: “Ce a zis primarul? Să antrenez portarii? Dacă așa e făcut contractul, mă duc să îi antrenez!”

Gică Popescu, fostul căpitan al primei reprezentative a României, a deschis evenimentul, într-o conferință susținută alături de Robert Redeleanu, unul dintre inițiatorii proiectului. „Mă bucur enorm că fotbalul are în sfârșit o casă, unde iubitorii vor putea găsi exponate importante din fotbalul intern și internațional. În acest loc au posibilitatea de a experimenta o rețetă culinară a maestrului Mircea Dinescu. Centrul istoric este un loc de atracție pentru toți suporterii, mai ales cei din străinătate.Am adus multe tricouri importante din colecția personală. Aici este și tricoul în care am marcat golul decisiv din finala Galatasaray – Arsenal, tricoul de la Campionatul Mondial din 1994, un tricou schimbat cu Maldini. Mai important este că invit alți foști mari fotbaliști care au în vitrine atât de multe trofee și lucruri de real interes”, a spus Gică Popescu în deschiderea evenimentului.

„Am participat cu bucurie în această seară la inaugurarea unei investiții noi din fonduri exclusiv private. Football Museum Bucharest este primul muzeu din Europa de Est dedicat în exclusivitate fotbalului. Cred că Muzeul Fotbalului va contribui la valorificarea potențialului turistic al Capitalei și că va fi un punct de atracție pentru turiști. Muzeul va oferi publicului o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Football Museum Bucharest, situat în Centrul Istoric, se întinde pe o suprafață de 1.500 mp și are colecții impresionante reprezentative pentru fotbalul autohton și străin”, a anunţat și primarul Capitalei Nicuşor Dan, prezent de asemenea la eveniment, pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *