Web Analytics

La 27 iunie 1979, Muhammad Ali, campionul mondial de box, și-a anunțat retragerea

de | 27.06.2020 18:13 | Actualitate, Sport

La 27 iunie 1979, cu 41 de ani în urmă, americanul Muhammad Ali, pe numele real Cassius Clay, și-a anunțat retragerea din box.

Născut în 17 ianuarie 1942 în Louisville, Kentucky (SUA), acesta este considerat unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile.

A început să practice boxul de mic, iar la vârsta de 18 ani a participat la Olimpiada din 1960 de la Roma, unde s-a înscris la categoria ușoară.

Dupa ce a refuzat sa intre în Armata SUA și să plece în Vietnam, a fost nevoit să își suspende timp de trei ani activitatea sportivă.

A revenit în ring cu forță și a devenit cel mai bun boxer la categoria grea.

A învins boxeri celebri, printre care Sonny Liston, Joe Frazier, George Foreman, pe ultimul făcându-l KO în 1974 când a și câștigat titlul mondial.

Și-a apărat titlul de zece ori înainte de a fi învins de Leon Spinks, pe care l-a bătut însă șapte luni mai târziu. S-a retras din activitate cu un record profesionist de 56 de victorii și 5 meciuri pierdute.

In 1996, Ali a fost ales să aprindă flacara olimpică în timpul ceremoniei de la Olimpiada din Atlanta.

În 1998, Ali a primit premiul “Mesagerul Păcii al Națiunilor Unite”, iar președintele George Bush l-a decorat pentru activitatea sa.

A consemnat Cristian VASILE

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii