Web Analytics

Klaus Iohannis: România riscă o criză politică profundă

de | 4.09.2021 12:52 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele Klaus Iohannis s-a poziționat în mod categoric de partea premierului Florin Cîțu în criza guvernamentală provocată miercuri prin demiterea fostului ministru al Justiției Stelian Ion. Mesajul președintelui Iohannis a venit sâmbătă, la prânz, pe Facebook, nu printr-un comunicat al administrației prezidențiale, relateaza g4media.ro.

Iohannis atacă dur alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș spunând că este ”un semnal îngrijorător” că USRPLUS a format ”o nouă alianță” alături de AUR pentru a înlătura de la guvernare echipa condusă de Florin Cîțu.

CITESTE SI MARCEL CIOLACU: „USR PLUS are două soluţii: să iasă de la guvernare sau să semneze moţiunea de cenzură a PSD”

Președintele consideră că această colaborare dintre USRPLUS și AUR este ”un afront adus românilor” și susține că alianța lui Cioloș și Barna ”s-a discreditat iremediabil” în fața propriului electorat, subliniind că România riscă să fie aruncată ”într-o profundă criză economică și socială”.

Iohannis a caracterizat acțiunea USRPLUS drept ”un joc politic meschin” și a cerut reprezentanților alianței să ”pună capăt acestor gesturi politice iresponsabile”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii