Web Analytics

Klaus Iohannis: ”Am venit prima oară la Pitești acum 30 de ani, cu o delegație de elevi la olimpiada națională de fizică”

de | 24.05.2018 11:07 | Actualitate

Iohannis la Pitesti 3Joi 24 mai, președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la Pitești, la un eveniment organizat de ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România). Președintele Klaus Iohannis a participat la dezbaterea ”Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creștere a competitivității” ce a avut loc la Hotelul Ramada și la care au participat peste 200 de invitați reprezentând firme de top din industria auto românească.
Președintele Klaus Iohannis și-a reamintit în deschiderea discursului său că a mai venit la Pitești acum trei decenii, pe când era profesor: ”Am venit prima oară la Pitești acum 30 de ani, cu o delegație de elevi la olimpiada națională de fizică”. Făcând referire la industria auto, președintele Iohannis a declarat: ”În economia contemporană, industria auto este vârful de lance al competitivității industriale, care stimulează dezvoltarea pe orizontală pentru foarte multe întreprinderi mici și mijlocii.Datorită viziunii dumneavoastră și a echipelor de profesioniști cu care lucrați, cifra de afaceri a sectorului industriei auto a crescut de 3 ori în ultimii 10 ani, până la circa 23 de miliarde de euro în prezent. Este impresionant! Per total, industria auto generează peste un sfert din exporturile României, acesta fiind și cel mai solid indiciu al competitivității sale. Exemplele de succes – Dacia la Mioveni, Ford la Craiova, Continental, la Timișoara și Iași, dar și mulți alții, demonstrează că investițiile străine aduc beneficii pe termen lung, pentru întreaga societate. În acest sens, autoritățile guvernamentale trebuie să înțeleagă – odată pentru totdeauna – că investitorii străini nu trebuie priviți cu adversitate, dimpotrivă, Executivul ar trebui să facă toate eforturile pentru a aduce în România noi firme străine, cât mai performante, în special în sectoarele în care dispunem de avantaje competitive remarcabile și avem suficiente sectoare de acest tip.
Ar fi mai simplu și cu certitudine mai bine, în opinia mea, să construim autostrăzile de care avem nevoie în cât mai puțini ani, nu în decenii, așa cum, din păcate, se prefigurează potrivit ritmului de melc de până acum. Însă, în programele guvernamentale, infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ. Și nu vorbesc doar de ultimii guvernanți”.

”Cei 15 km de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțin”

Sicoe si Iohannis cropat

Gabriel Sicoe, președintele ACAROM și președintele Klaus Iohannis

 

Tot Klaus Iohannis a mai spus că ”Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperității, iar lipsa de autostrăzi este reclamată, așa cum vedem în prezent, deopotrivă de mediul economic, dar, pe bună dreptate, și de cetățeni. În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 km de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțin, dovada lipsei de capacitate și de mobilizare în jurul unui obiectiv național esențial. De aceea, îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcțiile executive, care să gândească, dincolo de interesul de partid, în interesul României și aici cred că este potrivit să laud administrația locală din județul Argeș și din Pitești, care dovedesc, practic, cum se pot aborda cu succes aceste lucruri”.
Alături de președintele Iohannis, printre vorbitori s-au numărat oficiali de prim rang. Este vorba de Dan Manu, președintele CJ Argeș, Gabriel Sicoe-președinte ACAROM, Ian Pearson-președinte Ford România, Antoine Doucerain-președinte Automobile Dacia, Mihai Boldijar-director general Bosch Romania, Christian von Albrichsfeld-director general Continental Romania și Silviu Badea-director GIC Pitești și vicepreședinte ACAROM.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii