Web Analytics
scris miercuri, 26.06.2024

Klaus Iohannis a pierdut cursa pentru o funcție la UE

Înainte de summitul european care are loc joi și vineri la Bruxelles, acordul a fost încheiat. Aici, după alegerile europarlamentare din 6-9 iunie, se vor lua deciziile finale privind ocuparea funcțiilor de top în instituțiile Uniunii Europene. Președintele României, Klaus Iohannis nu a prins nici o funcție de top în UE.

Klaus Iohannis a pierdut cursa pentru o funcție la UE

Citește și: Îl are pe conştiinţă directorul Armand Chiriloiu pe inginerul silvic Sever Pahonţu?

Klaus Iohannis UE. Liderii europeni au ajuns la un acord cu privire la împărțirea rolurilor cheie în conducerea Uniunii Europene. Acest acord include nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat ca președintă a Comisiei Europene. Sursele care au participat la discuții au confirmat aceste informații agenția DPA, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis, care a participat activ la negocieri pentru a o susține pe von der Leyen, a fost unul dintre negociatorii importanți. Dar nu a prins nici o funcție! Dar s-a pus capăt haosului.

În conformitate cu acordul, șefa guvernului eston Kaja Kallas a fost propusă pentru funcția de Înalt Reprezentant pentru Acțiuni Externe și Politica de Securitate. Fostul premier portughez António Costa a fost propus pentru funcția de președinte al Consiliului European.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită