Web Analytics

JUSTIȚIA ARGEȘEANĂ, ÎN DOLIU! A MURIT JUDECĂTOAREA CORNELIA INGHE ENE

de | 5.03.2021 11:23 | Actualitate, Politica si Administratie

O veste tristă a decimat justiția argeșeană! Judecătoarea Inghe a fost răpusă de o boală cumplită.  Magistratul argeșean suferea de cancer de col uternin, boală nemiloasă cu care a luptat mulţi ani şi a trecut prin intervenţii chirurgicale, radioterapie şi citostatice.

Cornelia Inghe Ene a fpst magistrat în cadrul Judecătoriei Piteşti şi s-a pensionat în anul 2019.

 

CITEȘTE ȘI: Arhiepiscopia revendică terenurile din jurul Bisericii Florica

 

În România, HPV este responsabil anual pentru 3.300 de cazuri noi de cancer de col uterin, potrivit datelor GLOBOCAN, și în jur de 500 cazuri de alte tipuri de cancer: sunt estimate 53 de cazuri de cancer vulvar, 55 de cancer vaginal, 133 de cancer anal și 256 de cancer orofaringian. 

Cancerul de col uterin este pe locul al doilea, după cancerul mamar, în ceea ce privește tipurile de cancer ce afectează femeile (aflate la varsta fertila, 15-44 ani) din România.

 

CITEȘTE ȘI: Avocatul Ursu, despre martorul protejat care l-a îngropat pe Pendiuc: „E la fel de cunoscut ca ţuica de Piteşti”

 

Ghidurile internationale recomandă realizarea cu regularitate a testelor de screening si, in special, a testului Babeș Papanicolau, incepând cu împlinirea vârstei de 21 de ani sau la 3 ani de la debutul vieții sexuale și până la 65 de ani.

În această perioadă, se desfășoară o nouă etapă de testare HPV, GRATUITĂ, anunțată de Ministerul Sănătății.

A.N

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

3 Comentarii

  1. A fost un om care a fost sancționat la locul de muncă ptr greșeli, a lucrat extrem de aberant in unele cazuri și a iesit la pensie cu un venit pe care noi a trebuit să îl plătim. Nasol .
    Cred că justiția are probleme de imagine cu astfel de cazuri și credibilitatea actului de justiție este făcută zob, mereu , mereu de cate un personaj gen ,, doamna ING ,, .
    Nu rezonez cu tragedia , nu mă bucură, nu mă afectează, justia , de oriunde vine ea, se înfăptuiește într-o zi.

    • Deloc nu conteaza cat traiesti, in timp ; principalu-i sa fii om / pe cat zilesti !

  2. Hai să nu exagerăm, HPV se ia pe cale sexuală, nu din aer. Mai ales dacă ai parteneri multipli….