Web Analytics
scris joi, 28.03.2019

Jurnalul de Argeş universitar

Valentin Poienariu, tânărul din Mioveni, despre experienţa la Vocea României

Valentin a început să cânte încă din copilărie. Muzica îl ajută să treacă peste momentele dificile. Are calități vocale demne de luat în seamă și, pe lângă acestea, se ocupă şi de compoziție. Până acum, a compus șase piese și dorește să lanseze un album. Argeșeanul a ales să împărtășească cu noi experiența sa de la Vocea României și despre cum a surprins antrenorii cu abilitatea de a transmite emoție prin cântec.

Jurnalul de Argeş universitar

# Valentin, cum ai decis să te înscrii la Vocea României?
– Decizia de a participa am luat-o singur. Părinții mei nu au fost de acord cu participarea la acest concurs, deoarece au crezut ca nu am șanse și voi fi dezamăgit. Însă eu am trecut peste ceea ce mi-au zis și m-am înscris fără voia nimănui.
# Cum vezi tu industria muzicală?
– În ziua de azi, industria muzicală din România nu mi se pare a fi văzută foarte bine, deoarece majoritatea au înclinații spre manele. Da, e adevărat că și acesta e un gen muzical, dar cred că începem să-l promovăm din ce în ce mai mult.
# Ai ajuns până în semifinală la Voce. Te așteptai să treci de prima probă a concursului?
– Nu mă așteptam să ajung până acolo, însă am pus foarte mult suflet și am ascultat fiecare sfat. Fără muncă, studiu și suflet nu aș fi ajuns, cu siguranță.
# De ce l-ai ales pe Despot ca antrenor și cum a mers colaborarea?
– Colaborarea mea cu Adi Despot a fost una foarte frumoasă. Este un om foarte calm, cu gusturi tare faine. L-am ales pentru că mi s-a părut cel mai potrivit pentru mine şi are un stil aparte.
# Momentan ai o formație de muzică ușoară și populară împreună cu tatăl tău. Cum ți se pare viața ta acum, din acest punct de vedere?
– Viața mea este superbă, pot spune. Am multe evenimente și iubesc să cânt cu tata, însă vreau mai mult de la mine.
# În final, descrie într-un cuvânt experiența ta de la Vocea României.
– Nu există cuvinte pentru a descrie așa ceva. Vreau să spun doar că nu regret nicio secundă această experiență.

Bianca SOLOMON, Jurnalism, anul I

*** *** ***

Facultatea de Mecanică şi Tehnologie – 50 de ani de excelenţă academică

Facultatea de Mecanică și Tehnologie sărbătorește, anul acesta, 50 de ani de existență frumoasă alături de studenții săi. În perioada următoare, mai multe activități vor fi organizate pentru studenții actuali, dar și pentru elevii ce doresc să afle ce înseamnă Facultatea de Mecanică și Tehnologie.

Iată programul semicentenarului facultății:
# 23.03 – Iimplicare în pregătirea elevilor pentru proba de Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat
# 28.03 – Workshop „Logistic Hubb – Junior”
# 05.04 – Workshop „Un prim pas în inginerie” (eveniment dedicat elevilor și profesorilor lor)
# 12.04 – Ziua porților deschise (eveniment dedicat, în principal, elevilor și profesorilor lor; părinții elevilor sunt, de asemenea, așteptați cu drag)
# 12.04 – Workshop „Proiectarea asistată de calculator. 3D Printing” (public țintă: studenții FMT și elevii mediului liceal)
# 10,11.05 – Challenge Kart Low Cost, Craiova
# 17,18,19 – Salonul Student-Auto (tuning autoturisme proprii, exemple de modificări constructive)
# 17.05 – Arena Opiniilor. Dezbateri academice studențești
# 18.05 – Sesiunea de comunicări științifice studențești
# 18.05 – Participarea la concursul național de „Mecanică”, Cluj-Napoca
# 05,06.07 – Școala de vară pentru elevii mediului preuniversitar
# 24.06-21.07 – organizarea unor excursii prin țară pentru vizitarea mai multor companii de profil
# 24.10 – Participarea la concursurile naționale de „Dinamica Autovehiculelor” și „Proiectare asistată de calculator”, Craiova.

Înfiinţată în 1969, Facultatea de Mecanică şi Tehnologie oferă în prezent, în cadrul domeniului fundamental Ştiinţe Inginereşti, patru programe universitare de licenţă, şase programe de master şi doctorat în patru domenii doctorale. Aici se pregătesc ingineri autovehicule rutiere, ingineri industriali sau ingineri transporturi.
Iulia LIŞMAN, Jurnalism, anul III

*** *** ***

UPIT – singura universitate prezentă la Forumul Industriei Auto de la Craiova

Universitatea din Pitești (UPIT) a fost singura instituție de învățământ superior care a participat la Forumul Industriei Auto, organizat la Craiova pe 18 martie, ca parte a evenimentelor Guvernului României în cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.
Participarea UPIT într-un forum dedicat industriei a fost posibilă grație unui acord de cooperare științifică cu Renault Technologie Roumanie (RTR), ce prevede utilizarea resurselor ambelor instituții pentru a dezvolta noua metodologie a testelor de tip Real Driving Emissions (RDE). UPIT&RTR au prezentat un vehicul instrumentat cu echipamentul de tip PEMS (Portable Emissions Measurement System) ce apartine Departamentului Autovehicule şi Transporturi din cadrul Universității din Pitești. Acest vehicul a fost așezat la standul Dacia din interiorul Centrului Expozițional și a fost vizitat de mulți participanți, printre care și Christophe DRIDI, directorul Grupului Renault România.
Marian NIŢESCU, Jurnalism, anul II

*** *** ***

Studenţii UPIT se implică în acţiuni de protecţia mediului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită anual pe data de 22 martie, studenții din cadrul programelor de licență Biologie, Ecologie și protecția mediului și master Monitorizarea și protecția mediului, de la Universitatea din Pitești, au participat la evenimentele organizate de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea.
Apele Române, prin administrația județeană, au derulat mai multe acțiuni pentru a marca Ziua Mondială a Apei în acest an. La activitățile de ecologizare a cursurilor de apă, în special la barajul Budeasa, au luat parte și studenți ai UPIT, sub coordonarea conf. univ. dr. Cristian Popescu, din cadrul Facultății de Științe, Educație fizică și Informatică. De asemenea, studenții au luat parte și la sesiuni de comunicări științifice, vizite în laboratoare de specialitate, care au avut rol de informare și conștientizare a importanței protecției mediului și resurselor naturale, în contextul în care accesul oamenilor la apă este deficitar în unele zone de pe glob, iar Organizația Națiunilor Unite (ONU) a decretat, în 2010, că accesul la apă potabilă este un drept uman.
Bianca Solomon, Jurnalism, anul 1
*** *** ***

Erasmus Open Doors 2019 la UPIT

Programul Erasmus + continuă la Universitatea din Pitești și în 2019. Prezentarea oportunităților de studiu și de practică în străinătate pentru studenții UPIT are loc de două ori anual și pregătește plecările din semestrul următor. Participanții au fost invitați să asculte povești despre experiențele avute de colegii ce au ieșit din zona de confort și au experimentat una din mobilitățile de studiu sau de plasament Erasmus. Studenții pot opta pentru o mobilitate de studiu sau de formare profesională cuprinsă între 2 și 12 luni la una din universitățile partenere. Lista universităților partenere, în funcție de domeniul de studiu, este disponibilă pe pagina Web www.upit.ro.
Marian NIŢESCU, Jurnalism, anul II

*** *** ***

Francofonia la UPIT – celebrarea limbii şi culturii franceze

Universitatea din Pitești a organizat, cu prilejul Zilei Internaţionale a Francofoniei, celebrată anul acesta pe 20 martie, evenimentul „LA FRANCOPHONIE À l’UPIT: Découvrons le Cameroun, la Polynésie, le Canada, le Maroc et la France ! (2ème édition)”. Organizatorii acestei întâlniri a iubitorilor limbii și culturii franceze, Centrul de Reuşită Universitară al Universităţii din Piteşti (CRU – AUF), Centrul pentru Relaţii Internaţionale (CpRI), Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte (Departamentul Limbă, Literatură, Istorie şi Arte, Centrul IMAGINES), Facultatea de Științe ale Educației, Științe Sociale şi Psihologie (Departamentul de Științe ale Educației), au marcat în comunitatea academică argeșeană sărbătoarea francofoniei. Alături de studenții români și de profesorii de limba franceză ai UPIT, la eveniment au participat și studenți străini aflați la Pitești pentru a învăța limba română în cadrul Programului pregătitor de Limba română pentru cetățeni străini. Astfel, studenți din Camerun, Maroc, Polinezia franceză, Canada și, nu în ultimul rând, Franța au recitat, au cântat, au dialogat în limba lui Molière.
Bianca SOLOMON, Jurnalism, anul I

Rubrică realizată în parteneriat cu Universitatea din Piteşti, coordonată de conf. univ. dr. Delia DUMINICĂ

 

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Elena Lasconi

De ce a votat Lasconi pe Mihai Bravu

Câmpulung, dragostea mea, nu a mai fost locul în care Elena Lasconi să voteze! De data aceasta, ținând cont de miza scrutinului, primărița de Muscel...