Jurnalistul Răzvan Savaliuc a cerut recuzarea completului de judecată de la Curtea de Apel Piteşti în procesul Codruţei Kovesi versus Antena 3

de | 9.11.2016 11:03 | Actualitate

Miercuri 9 noiembrie, la Curtea de Apel Piteşti a fost un nou termen din procesul intentat de Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA,  postului de televiziune Antena 3 şi jurnaliştilor Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae şi analistului Mugur Ciuvică. Şedinţa a fost una cu scântei, Răzvan Savaliuc cerând printre altele amendarea şefei DNA pentru rea credinţă.

Şefa DNA i-a dat în judecată pe cei cinci jurnalişti după ce aceştia au acuzat-o în emisiunea „Sinteza zilei“, din data de 19 iunie 2014, că ar fi dispus muşamalizarea anchetei în dosarul Bercea Mondial – Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat, în dosarul instrumentat de DNA, că a primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi în vederea obţinerii unei soluţii favorabile pentru Sandu Anghel, capul familiei de romi din Drăgăneşti, judeţul Olt, condamnat pentru că şi-a înjunghiat un nepot.

Şedinţa de judecată de la Curtea de Apel Piteşti a început furtunos, jurnalistul Răzvan Savaliuc întrebând-o pe judecătoarea Corina Postelnicescu dacă se abţine, având în vedere că a fost subiectul unui dosar DNA în 2011, informaţie pe care ar fi aflat-o din presa locală. Judecătoarea a a replicat: „Nu am cunoştinţă de această cauză, nu m-a înştiinţat nimeni”, adăugând că nu se va abţine în această cauză.

Tot Răzvan Savaliuc a cerut şi amendarea Laurei Codruţa Kovesi cu 1.000 de lei pentru exercitarea cu rea-credinţă a apelului. „Laura Codruţa Kovesi nu a depus absolut nicio probă, nu a precizat prejudiciul şi legătura de cauzalitate. Scopul reclamantei este doar să se îmbogăţească fără justă cauză”, a spus Savaliuc.

Avocatul jurnaliştilor Antena 3 a cerut instanţei acordarea unui termen pentru dezbaterea pe fond, acuzând că la Curtea de Apel Bucureşti proba cu înscrisuri nu a fost nici măcar analizată şi că judecătorii din Capitală nu s-au pronunţat pe probatoriu.

După ce judecătoarea Corina Postelnicescu a decis ca dosarul să rămână în pronunţare, stabilind un nou termen pe 14 decembrie, termen la care a spus că se va analiza şi cererea de amendare a şefei DNA, Răzvan Savaliuc a avut o nouă intervenţie furtunoasă: „Consider că trebuie să vă pronunţaţi acum pe cererea de amendare. Reclamanta nu a depus un minim document. Vreau să am dreptul la un proces echitabil. Formulez o cerere de recuzare a întregului complet.”

La ieşirea din sala de judecată, analistul Mugur Ciuvică a spus că „la Tribunalul Bucureşti a fost o execuţie. Acelaşi lucru s-a încercat şi la Curtea de Apel Bucureşti”. Răzvan Savaliuc a spus că „şefa DNA nu a venit cu nici măcar o probă. Aceasta beneficiază de un tratament privilegiat.”

Laura Codruţa Kovesi nu a dorit să facă vreun comentariu la ieşirea de la proces. Şefa DNA nu a răspuns nici la întrebarea referitoare la faptul că judecătoarea Corina Postelnicescu ar fi făcut obiectul vreunui dosar instrumentat de către procurorii Anticorupţie.

D.G.

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii