Web Analytics

Județul Argeș- 216 proiecte depuse la ADR Sud Muntenia

de | 14.06.2018 11:34 | Actualitate

adr sud munteniaConsiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia- alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea Sud Muntenia-  s-a întrunit ieri, 13 iunie, în cadrul unei ședințe la Consiliul Județean Argeș. Stadiul proiectelor implementate de Agenția pentru Dezvoltarea Regională (ADR) Sud Muntenia a fost discutat în cadrul ședinței. De asemenea, întrunirea a avut ca subiecte de discuție Programul Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Sud-Muntenia și Axa prioritară 4- Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile. Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România va putea accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) în perioada actuală de programare.

Până acum, 880 de proiecte au fost depuse la ADR Sud Muntenia. În fruntea clasamentului se află județul Prahova cu 238 de proiecte, urmat de județul Argeș cu 216 proiecte. Mai sunt 159 de proiecte din Dâmbovița, 81 din Giurgiu, 80 de proiecte din Călărași și 55 din Ialomița. Cele mai puține proiecte au fost depuse în județul Teleorman, mai exact, 51.

Toate aceste proiecte vor fi prezentate în data de 21 septembrie, în județul Argeș, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea Regiunii de dezvoltare Sud-Muntenia. În prezent, județul Argeș deține președinția Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

 

 

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii