Web Analytics
scris marți, 09.08.2022

Judecătoarea Elena Bărbulescu a contestat la Înalta Curte decizia CSM

În urmă cu șase luni, pe 16 februarie a.c., Consiliul Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Elenei-Luminiţa Bărbulescu, magistrat în cadrul Judecătoriei Piteşti, şi a dispus aplicarea uneia dintre cele mai dure sancţiuni disciplinare: suspendarea din funcţie: „În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Bărbulescu Elena-Luminiţa– judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti, sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcție pentru o perioadă de 6 luni» pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. h) teza I din acelaşi act normativ.”

Judecătoarea Elena Bărbulescu a contestat la Înalta Curte decizia CSM

Citește și: Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi-a propus ca majoritatea apelurilor de proiecte pentru perioada de programare 2021-2027 să fie lansate până la sfârşitul anului 2023

Decizia completului de judecători al CSM nu a fost definitivă, această putând fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare, iar cum era de așteptat, Elena-Luminița Bărbulescu a făcut contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție, primul termen al procesului fiind deja stabilit pentru luna octombrie.

Elena Bărbulescu – obiect de studiu pentru Inspecția Judiciară

Amintim că, judecătoarea Elena-Luminița Bărbulescu din cadrul Judecătoriei Pitești a căpătat deja o nedorită notorietate din cauza deselor sale ”întâlniri” cu Inspecția Judiciară și Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM, soldate cu sancțiuni disciplinare pronunțate împotriva magistratei.

Citește și: Prim-procurorul Palaghia: ”În masacrul de la Bascov nu a fost vorba despre înjunghieri”

Elena-Luminiţa Bărbulescu a intrat în atenţia Inspecţiei Judiciare încă din anul 2016, fiind acuzată de faptul că nu dă soluții dosarelor pe care le judecă, într-un timp rezonabil, şi că amână cauzele de mai multe ori, tergiversând astfel judecarea lor. Astfel, la momentul respectiv, membrii CSM s-au autosesizat din oficiu cu privire la un dosar care se afla pe rolul Judecătoriei Pitești de… 10 ani, fără ca judecătoarea Bărbulescu să dea o soluţie în acest caz.

În anul pandemic 2020, judecătoarea Bărbulescu a fost sancționată din nou, exact pentru aceleaşi motive, de această dată alegându-se cu o diminuare a salariului cu 25% pe o perioadă de șase luni, după ce Inspecţia Judiciară a descoperit că magistratul argeșean avea nu unul, ci trei dosare în lucru care trenau de peste zece ani. (A.N)

Foto: descriptiv

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *