Web Analytics

Jucătorii „de naţionale” crescuţi în Argeş evoluează pentru echipe de club din afara judeţului

de | 27.09.2018 14:00 | Sport

Dacă în urmă cu mulți ani fotbalul județean era la înălțime în ceea ce privește jucătorii care erau convocați la prima reprezentativă a României, în prezent lucrurile nu stau deloc bine în această privință. Spunem acest lucru pentru că iată niciun jucător din generația tânără din Argeș nu este în vizorul selecționerului Cosmin Contra. În schimb însă, la celelalte selecționate ale României, județul Argeș este reprezentat de nouă jucători crescuți la școlile de fotbal argeșene. Ceea ce este însă dureros este faptul că dintre aceștia doar doi se mai află legitimați în Argeș, restul reprezentând culorile altor cluburi din țară precum Viitorul Constanța, FCSB, Dinamo București sau Astra Giurgiu. Mai spunem că deși au fost crescuți și formați în Argeș în ultima perioadă nu mai puțin de 25 de juniori cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani au plecat la cluburi din afara județului și au ajuns la FCSB, Dinamo, Rapid, CFR, Viitorul, Astra și chiar la un club din liga secundă italiană. De ce acești copii nu au îmbrăcat pentru început tricoul lui FC Argeș așa cum se întâmpla în ”era Constantin Stroe” sau chiar și în ”era Penescu” nu poate decât să ne răspundă actuala conducere a clubului piteștean. Cert este însă că acest management al clubului alb-violet lasă mult de dorit, iar cei care au de pierdut de pe urma acestuia nu sunt decât iubitorii fotbalului argeșean. Haideți în continuare să vedem ce a pierdut FC Argeș și fotbalul județean prin plecarea acestor fotbaliști.

Școala Coman, Școala Dobrin, „Dinicu Golescu” și Viitorul Pitești au produs 7 jucători de națională

Așa cum spuneam, nouă jucători descoperiți și crescuți de școlile de fotbal argeșene au ajuns în ultima perioadă de timp la echipele naționale de juniori ale României. Ei bine, dintre cei nouă, șapte sunt în prezent legitimați la echipe de club din afara județului Argeș. Cei doi care încă mai sunt legitimați în Argeș sunt Andreas Dumitrescu, fotbalist ce reprezintă încă Liceul cu Program Sportiv Pitești și Alin Raul Călin de la CS Mioveni 2. Dacă Andreas Dumitrescu a mai fost convocat până acum la reprezentativa României Under 17, jucătorul Mioveniului urmează să participe la un trial săptămâna viitoare pentru aceeași echipă Under 17. De menționat că la România Under 19 Argeșul este reprezentat de Alexandru Duminică, fotbalist crescut de Viitorul Pitești, care în prezent este legitimat la Astra Giurgiu și de Radu Chiriac, fotbalist crescut de Școala Dani Coman și care în prezent reprezintă aceeași Astra Giurgiu. Pentru România Under 17, dintre fotbaliști crescuți în Argeș îi menționăm pe selecționații deja Alexandru Bodea, crescut de Școala Nicolae Dobrin și care acum joacă pentru FCSB și pe Andreas Dumitrescu de la LPS Pitești.
De asemenea, la această categorie de vârstă va fi testat și Alin Raul Călin de la Mioveni. Ceilalți argeșeni care au plecat din județul nostru și sunt selecționați la națională sunt Alexandru Crivac și Alexandru Sima, fotbaliști născuți în anul 2002 și crescuți de FC Star și Școala Dani Coman. Cei doi sunt legitimați în prezent la Viitorul Constanța. Tot în anul 2002 este născut și portarul Dragoș Horeboiu, cel care a jucat pentru CSS Dinicu Golescu, iar acum este legitimat la Dinamo București. La România Under 14 a ajuns și fotbalistul Alexandru Mitrache, cel care a fost descoperit de Școala Dani Coman și care a ajuns acum la Steaua.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii