Web Analytics

Joi 17 septembrie – Program integral Dvořák la Filarmonica Pitești

de | 11.09.2020 17:45 | Cultură, Actualitate

 

Filarmonica Pitești organizează joi, 17 septembrie,  de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, al doilea concert simfonic al stagiunii, respectând toate regulile pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus. Astfel, se vor respecta hotărârea C.J.S.U. nr. 34/31 august 2020 și Ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Culturii, publicul așezându-se doar pe locurile marcate. Înainte de intrarea în sala de concert, oamenilor li se va măsura temperatura, iar accesul în sală este permis doar cu mască, pe durata concertului publicul având obligația să o poarte. 

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, revine, la pupitrul dirijoral, Mircea Holiartoc, care va dirija serenadele lui Antonin Dvořák: Serenada pentru orchestră de coarde și Serenada pentru orchestră de suflători. 

Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia pian, şi al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea compoziţie şi dirijat, Mircea Holiartoc are şi studii de master la aceeaşi universitate de prestigiu. Membru al Uniunii Compozitorilor din România, asistent universitar la Facultatea de Arte din Galaţi, a dirijat toate orchestrele simfonice din ţară, fiind apreciat ca unul dintre cei mai buni dirijori ai generaţiei tinere. Dirijor al Operei din Brașov, Mircea Holiartoc a mai dirijat la Filarmonica Pitești, ultima oară anul trecut, la Gala vieneză de Crăciun.

La concertele din actuala stagiune (până la finele anului), nu se vor mai putea respecta locurile înscrise pe abonamente. Spectatorii se vor așeza în ordinea sosirii la concert pe locurile marcate, disponibile din sală. 

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii