Web Analytics
scris duminică, 21.07.2024

Jocurile Olimpice de la Paris: un secol de sport

La un secol de la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice găzduită de capitala Franţei (4 mai – 27 iulie 1924), cea mai râvnită întrecere sportivă a planetei revine la 26 iulie 2024 la Paris, în cea de-a treia prezenţă pe tărâm francez şi tot atâtea ediţii găzduite în ce priveşte varianta olimpică a sporturilor de iarnă (Chamonix 1924, Grenoble 1968, Albertville 1992), conform Reuters, olympics.com şi https://sportstar.thehindu.com.

Jocurile Olimpice de la Paris: un secol de sport

Jocurile Olimpice de la Paris se desfăşoară în intervalul 26 iulie – 11 august, iar Jocurile paralimpice au loc în perioada 28 august – 8 septembrie 2024. Un număr de 10.500 de sportivi participă în cele 19 zile ale competiţiei olimpice la 329 de evenimente dedicate pe durata celor 754 de sesiuni ce reunesc atât competiţiile cât şi ceremoniile de premiere, indică https://olympics.com. Un număr de 20.000 de jurnalişti sunt acreditaţi pentru a relata din cele 35 de locaţii dedicate ale competiţiei olimpice, iar 45.000 de voluntari s-au angajat să se implice pentru a sprijini buna desfăşurare a acestei ediţii a Jocurilor Olimpice. Fanii pot urmări desfăşurarea şi evenimentele sociale cele mai importante ale olimpiadei în aplicaţia web dedicată care a fost dezvoltată special şi care include şi 15 caracteristici de realitate augmentată.

Citește și: Preşedinta CNAS: „Când vorbim de localităţi neacoperite de medici, vorbim de localităţi în care, poate, administraţia locală nu se implică sau se implică până la un punct”
Ceremonia deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris este găzduită într-un spectacol atipic în care atleţii şi artiştii celebrează laolaltă spectacolul olimpiadei în capitala Franţei, potrivit agenţiei Reuters.  Peste 300.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste fizic la ceremonia de deschidere în spaţiile special amenajate pe malurile Senei şi alte sute de milioane în calitate de telespectatori pe canalele de telviziune sau pe reţelele de socializare.

Ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice introduce un nou sport olimpic, competiţia de breakdance, şi readuce în atenţia competiţiei olimpice trei sporturi introduse la ediţia de la Tokyo, respectiv căţărare, skateboarding şi surfing. România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, la 18 discipline.

Citește și: „UZPR suntem noi, toţi, egali!” Sorin Stanciu a fost ales preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...