Web Analytics
scris marți, 30.07.2024

Jocurile Olimpice: Cum a reacționat publicul de la Paris când sportivul care a violat o fetiță de 12 ani a intrat pe teren

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, sâmbătă, că este mulţumit de explicaţiile oferite de echipa olimpică a Olandei cu privire la participarea la JO a unui sportiv condamnat în trecut pentru viol, precizând că acesta va concura conform planului.

Jocurile Olimpice: Cum a reacționat publicul de la Paris când sportivul care a violat o fetiță de 12 ani a intrat pe teren

Steven van de Velde, inclus luna trecută în echipa Ţărilor de Jos pentru Paris, a fost condamnat la patru ani de închisoare în Marea Britanie, în 2016, în urma violării unei fete de 12 ani, cu doi ani mai devreme, când avea 19 ani. După ce şi-a ispăşit o parte din pedeapsă acolo, el a fost transferat în Ţările de Jos, iar sentinţa sa a intrat sub incidenţa normelor de drept olandez, potrivit news.ro.

Olanda a debutat sâmbătă în proba de volei pe plajă masculin la Jocurile Olimpice 2024. Steven van de Velde și Matthew Immers au pierdut în fața italienilor Alex Ranghieri și Adrian Carambula cu scorul de 20-22, 21-19, 13-15. O mare parte din publicul de la Paris l-a huiduit pe Van de Velde atunci când a intrat pe teren, însă, în mod surprinzător, acesta a fost și încurajat cu aplauze.

Citește și: David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2024

La finalul meciului, Van de Velde nu și-a făcut apariția la interviu, însă coechipierul său Matthew Immers a vorbit despre reacția publicului: ”El nu este aici pentru că și-a dorit să se odihnească și să se concentreze la următorul joc”, a spus Immers, care a menționat că nu a auzit scandările din partea publicului.

John van Vliet, purtătorul de cuvânt al echipei olimpice a Olandei a vorbit și el despre cazul Van de Velde. Acesta a explicat că prin absența jucătorului de la interviu nu se încearcă protejarea unui pedofil: ”Protejăm un violator de copii condamnat pentru a-și practica sportul cât mai bine posibil la o competiție la care s-a calificat. Problema faptelor de agresiune sexuală este evident mult mai importantă decât sportul. În cazul său, avem o persoană condamnată, care și-a ispășit pedeapsa și care apoi a făcut tot ce a fost necesar pentru a putea concura din nou”. Van de Velde, care în trecut a spus despre acel incident că a fost ”cea mai mare greșeală a vieții sale” nu a fost acceptat în Satul Olimpic și nu i se dă voie să acorde interviuri după meciuri.

Citește și: 10 medalii pentru sportivii de la CSM Pitești la Campionatul Național de Kaiac-canoe

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...