Web Analytics
scris vineri, 08.01.2021

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Cred că vom reuşi evitarea retrogradării cu muncă, determinare şi seriozitate din partea tuturor”

# Ce v-a determinat și cine v-a determinat să semnați cu FC Argeș?
– După cum bine știți, am avut o discuție cu dl. primar Cristian Gentea și am decis să vin acasă.
# Pe ce perioadă este înțelegerea cu FC Argeș?
– Contractul este semnat pe 4 ani.
# Care ar fi obiectivul imediat al FC Argeș sub comanda lui Jean Vlădoiu?
– Obiectivul imediat este salvarea de la retrogradare, să rămânem în prima ligă de fotbal.
# Un obiectiv pe termen lung?
– Sigur că va trebui să ajungem acolo unde a fost Argeșul mulți ani. Apoi, trebuie să dezvoltăm propria pepinieră, să creștem copii, să modernizăm baza sportivă, terenurile și vestiarele trebuie să fie așa cum trebuie… Ușor-ușor, copiii de la centru trebuie să ajungă la echipa mare. Să ajungem noi să împrumutăm tineri jucători la alte cluburi, nu să îi plătim să vină să joace pentru noi, la vârsta de 18-19 ani. Nu va fi greu, pentru că am înțeles că avem copilași buni, talentați. Trebuie să-i susținem, să-i pregătim și ușor-ușor să ajungă să joace la echipa mare. Trebuie să nu mai fim nevoiți să aducem foarte mulți jucători și să-i plătim cu atâția bani, iar de la noi din Pitești să fie foarte puțini.
# Care este situația băncii tehnice? A fost adus Mihăiță Ianovschi, îl avem și pe Andrei Prepeliță lângă el…
– Prepeliță ajută la pregătirea echipei și este director sportiv. Va sta și pe bancă. Deci este în staff-ul tehnic al echipei. Antrenor principal este Mihăiță Ianovschi, iar antrenor secund este Paul Ciobanu. Aceasta este echipa de antrenori. Andrei Prepeliță va trebui să-și obțină de la federație carnetul de antrenor și își va lua licențele, pentru că altfel putem să avem probleme și să fim amendați de către federație.

Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Cred că vom reuşi evitarea retrogradării cu muncă, determinare şi seriozitate din partea tuturor”

„Vom încerca să mai aducem și alți sponsori. Trebuie să ne apropiem puțin de oamenii de valoare din Argeș”

# Dvs. sunteți manager general și Bogdan Stoica rămâne director executiv?
– Da. Sigur că Bogdan rămâne pe această funcție. Va fi cu mine acolo, la conducerea clubului. Noi vom încerca să mai aducem și alți sponsori. Trebuie să ne apropiem puțin de oamenii de valoare din Argeș, să-i facem să vină alături de echipă. Să vină cu niște bănuți și noi, la rândul nostru, să le punem un banner și ce mai trebuie. Trebuie băgați în seamă și acești oameni. Dacă nu te duci tu la ei… Nu știu! Să le dăm un tricou cu echipa noastră, să-i invităm la un meci și, dacă Dumnezeu ne va ajuta să începem să jucăm mai bine, vom avea și suporteri… Cred că au nevoie și de așa ceva, să simtă că te duci cu ceva aproape și îi rogi să vină lângă echipă, pentru că avem nevoie de ei.
# Ce ne puteți spune despre transferuri?
– Deocamdată suntem în discuții avansate cu câțiva jucători și sperăm să le și realizăm, pentru că sunt pentru noi foarte importanți. Știți cum e! De acum este foarte greu de adus un jucător de valoare, care joacă la o echipă importantă, dar să vedem… Din această săptămână, ușor-ușor trebuie să începem să avem certitudini. Am avut discuții, avem un copil foarte bun pe care l-aș dori. Este vorba despre Cristi Dumitru de la FCSB, un copil bun, un junior de care avem nevoie. Copilul este foarte talentat. Acum să vedem! Este foarte probabil să realizăm acest transfer… Mai sunt discuții și cu jucători cu nume și cu experiență…

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Vinovaţi suntem noi, cei care gestionăm acest club, pentru că am avut încredere foarte mare în nişte oameni”

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Dulcea a cerut un bonus pentru evitarea retrogradării. N-am fost de acord, raportat la salariul pe care i l-am oferit”

„Ne axăm numai pe jucători pe care îi cunoaștem, pentru că nu ne mai permitem să facem greșeli din acest punct de vedere”

# Este vorba despre jucători români din Liga I sau jucători și din străinătate?
– Din străinătate îmi este foarte teamă să aducem jucători. Îmi doresc foarte mult și am vorbit și cu Mihăiță Ianovschi, Andrei Prepeliță și Paul Ciobanu să ne axăm în perioada imediat următoare numai pe jucători pe care îi cunoaștem, pentru că nu ne mai permitem să facem greșeli din acest punct de vedere. Adică îmi doresc foarte mult să aducem jucători care să ne ajute în aceste cinci luni de zile. Avem foarte multe meciuri și avem nevoie. Și cu virusul acesta, cu problemele de sănătate, apoi cu faptul că se mai poate întâmpla să se accidenteze un jucător și va trebui să fim foarte bine pregătiți. Vor mai pleca probabil jucători, vor mai veni…
# Cum stăm cu virusul Covid-19 în rândul lotului de jucători?
– Am avut cinci jucători depistați cu Covid-19, dar acum pot merge în pregătire, pentru că și-au revenit. Mai avem trei cărora, din păcate, le-am făcut testul înainte de a începe pregătirea și au ieșit pozitivi. Este bine că am făcut acest test înainte de pregătire, pentru că, dacă i-am fi băgat în vestiar, probabil că ar fi fost mai mulți pozitivi acum. I-am fi lăsat acasă și pierdeau pregătirea aceasta centralizată de la Mogoșoaia. În rest, suntem ok. Mai trebuie spus că, de curând, am fost anunțați de Palic din Croația că a ieșit și el pozitiv și va fi o mare problemă. El va sta cel puțin 10 zile… Ciudat este pentru că, atunci când a avut primele simptome și a vorbit cu Bogdan Stoica, ar fi trebuit să facă testul Covid. Nu l-a făcut și l-a făcut de curând și a ieșit pozitiv. Îl vom pierde în toată pregătirea și nu știu dacă vine după primul sau al doilea meci din acest an.

„Primesc 70.000 de filmări cu jucători de peste tot, din Argentina şi până în Mexic. Nu am însă cum să risc…”

# Ce șanse de a rămâne în Liga I are FC Argeș?
– Eu sunt foarte optimist. Avem un lot cu care, chiar dacă nu mai facem transferuri, cred că ne putem lupta de la egal la egal în play-out. Dacă mai aducem câțiva jucători, chiar mi-aș dori să ne gândim și la play-off. De ce nu? Trebuie să avem un an bun, trebuie să începem bine, dar îmi este foarte greu să fiu așa optimist. Pe noi ne interesează să rămânem în aceste cinci luni de foc în prima ligă și după aceea avem timp. Dar timpul pentru a face treabă în curând este destul de limitat. Primesc 70.000 de filmări cu jucători de peste tot, din Argentina și până în Mexic. Nu am însă cum să risc, să mai fac greșeli. Să aduc un jucător pe care să-l plătesc și să nu joace un meci. Nu-mi permit să fac lucrul acesta în aceste cinci luni, pentru că îmi dau foc singur la valiză. Trebuie să aduc 1-2-3-4 jucători, cât voi reuși, care să intre să joace oricând le cere antrenorul, să fie profesionişti, să avem disciplină la echipă și în jurul echipei, de asemenea. Muncă, determinare… Trebuie să fim foarte bine pregătiți fizic și mental, să speculăm la maximum aceste două săptămâni până la primul meci. Copiii au primit banii la zi, lucru care pentru mine este fantastic. În luna decembrie s-au plătit și în avans salariile. Așa ceva mai rar în Liga I. Îmi va fi însă mai greu să conving jucători să vină la FC Argeș, că și ei se uită la tine, la locul în clasament, chiar dacă, după părerea mea, este fals la momentul acesta, pentru că puteam fi mult mai sus. Cu asta mă confrunt eu acum, cu asta îmi este foarte greu. Jucătorii sunt reticenți. Își dau acordul de a veni la noi, însă îmi spun să îi mai las câteva zile… Ei tot caută. Eu știu cum e, am trecut prin asta. Ei caută un preț mai bun, un salariu mai bun, o echipă mai bună, fără stresul acesta pe care îl avem noi. Eu le-am explicat că stresul este același. Eu am fost cu FC Argeș și la retrogradare și am jucat cu echipele mari de la egal la egal și ne-am bătut și la campionat. Stresul este același. Fie că te bați la primul loc sau la ultimul loc… Emoțiile sunt aceleași. Dar și dacă reușești să rămâi în prima ligă cu FC Argeș, atunci ai alte oportunități și să pleci mai departe, dar să și rămâi în continuare alături de noi, aici la FC Argeș. Avem proiect pe termen lung, adică putem să facem performanță pe viitor, dar mie îmi arde cămașa acum să rămânem în prima ligă. Acesta este oful meu cel mai mare și eu cred că vom reuși cu muncă, determinare, seriozitate din partea tuturor. Cred că așa putem să creștem de la meci la meci.

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Bai,idiotuleVladoiule,taci dracului din gura,hanicapatule.Ce ai facut cu ăștia in cantonament?Dovadă…nimic?azi,scor final
    FCARGES-ACADEMICA CLINCENI 0-4.Atinenorocit o echipa tu,Gentea Badea,Dica,Prepelita,Popa,Barbu,Stoica.etc.Ce explicații mai dai,tarane.. Ca am citit interviul de mai sus.Sunteti in faza termina la.. adică,decedați morti.

  2. Esti de o lașitate.. fi bărbat si iesi in fata ,TU si gașca tehnică explicați dezastrul de azi cu Clinceniului. Săptămâna viitoare 7 boabe va da Botosaniul.Handicapatilor,nu aveti pic de respect de numele NICLAE DOBRIN.