Web Analytics

Jaf la Parlamentul European: hoții au furat laptop-urile și tabletele europarlamentarilor

de | 3.07.2020 19:34 | Actualitate, Bani europeni

Peste 40 de birouri din clădirea Parlamentului Uniunii Europene au fost sparte de hoţi, aceştia furând laptop-uri, tablete şi documente.

Potrivit agenţiei de presă Agerpres, furturile ar fi avut loc în luna aprilie, perioadă în care sediul din Bruxelles era gol, activitatea legislativului european fiind mutată în mediul online. Hoţii au răscolit documente şi au spart dulapuri din birourile europarlamentarilor pentru a sustrage bunuri de valoare.

„Suntem aproape siguri că hoţii au căutat prin toate lucrurile noastre, pentru că totul pare răscolit”, a spus Nico Semsrott într-o înregistrare video publicată pe canalul său de YouTube, adăugând şi că din ce a aflat au fost sparte birourile unui număr „între 40 şi 100 de eurodeputaţi” de unde au fost furate atât dispozitive electronice, cât şi documente.
În luna martie, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a introdus măsuri stricte pentru a interzice accesul vizitatorilor în clădirile PE şi a încurajat eurodeputaţii să lucreze din ţările lor, ca măsură de precauţie împotriva răspândirii noului coronavirus.
Citeste mai departe pe eBihoreanul.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii