Web Analytics

Iulian Richiţeanu, fals în declaraţia de interese

de | 12.04.2018 11:34 | Dezvăluiri

20 richiteanuÎn declaraţia de interese întocmită în mai 2017,  directorul general al SC Termo Calor Confort  Pitești  aminteşte doar  faptul că este acționar unic al  ROM ENERGOTEROM SRL din Ştefăneşti, societate în faliment, și asociat al Energoterom Energy Ag Ştefăneşti.  Iulian Richițeanu (care este și fondator, membru AGA şi al CD al Patronatului Uniunea Energetică din România – PUER, precum și fondator şi membru AGA în Asociaţia Profesionale COGEN România, EUROHEAT POWER Europa) nu pomenește însă nimic în respectiva declarație de interese despre faptul că este și membru al Asociaţiei „PENTRU O APĂ CURATĂ” (aşa cum figura marţi, 10 aprilie, pe site-ul asociaţiei, alături de alți câțiva membri, printre care și alte două nume sonore: Gelu Mujea,  consilier Tehnic la nivel CA, S.C. APĂ CANAL 2000 SA PITEŞTI,  şi Doru Boștină, avocat coordonator „Boştină şi Asociaţii”, membru în cadrul Baroului Bucureşti, consilier al Ministrului Finanţelor Publice.

Ce spune Iulian Richiţeanu

20 richiteanu01Directorul general al SC Termo Calor Confort Pitești spune că informaţiile de pe site-ul Asociaţiei „PENTRU O APĂ CURATĂ” (APAC)  n-ar mai fi de actualitate. „Nu mai sunt membru. Cred că pe site nu e actualizat. Nu cred că am minţit, cred că am uitat. Nu ştiu de când nu mai sunt. Cred că anul trecut, în mai, când s-au făcut declaraţiile, nu mai eram. Am fost membru, doi, trei ani, când s-a înfiinţat. E o asociaţie…. nu e nici cu bani, nu e cu nimic” a explicat, contactat de Jurnal de Argeș, Iulian Richițeanu.
Recunoaște însă că nici în precedentele declarații de interese nu a menționat nimic despre această asociație: „Cred că n-am trecut, pentru că nici n-am activat. De vreo doi ani, am ieşit din asociaţia aceasta. Pentru că n-am avut activitate în cadrul asociaţiei. Nu era domeniul meu”.

Despre infracţiunea de fals în declaraţii

Noile reglementări privind declaraţiile de avere şi de interese  prevăd că „depunerea, cu intenţie,  a unei declaraţii de avere sau de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului Penal” , iar potrivit articolului 326 din Noul Cod Penal „declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni, la 2 ani sau cu amendă”.
Asociaţia „PENTRU O APĂ CURATĂ” (APAC) este o organizaţie autonomă, nonguvernamentală, nonprofit, de drept privat, de interes comunitar, al cărei scop declarat este „promovarea valorilor privind protecţia mediului şi a apei, precum şi educarea populaţiei în acest sens și întărirea autorităţii şi prestigiului social al membrilor săi”.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii