Web Analytics

Iubita şefului de la Cadastru s-a înscris din nou la concursul picat acum două luni

de | 7.03.2019 13:04 | Politica si Administratie

Director la OCPI Argeș din partea PSD, după ce a mai deținut aceeași funcție și când era susținător înfocat al PDL, Radu Bănică se dă peste cap de luni de zile să își angajeze iubita la Cadastru. Săptămâna trecută, pe ultima sută de metri, Elena Oprea, partenera lui Bănică, s-a înscris la concursul ce va fi organizat între 11 și 15 martie de către ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară), pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unor posturi vacante la ANCPI și instituțiile subordonate. Elena Oprea va candida pentru postul de registrator carte funciară gradul 1A în cadrul OCPI Argeș. Adică același post la care acum două luni a picat proba scrisă cu cel mai mic punctaj – 28,33 puncte – dintre toți cei 14 candidați din toată țara care au susținut proba scrisă, în condițiile în care pentru a trece la următoarea probă, cea a interviului, trebuia să aibă minimum 50 de puncte.

O fostă colegă a lui Radu Bănică i-ar putea favoriza iubita

Pe surse am aflat că Elena Oprea ar putea avea un atu special la ANCPI în noua ei tentativă de a avea un post bine plătit la OCPI Argeș alături de partenerul și șeful ei Radu Bănică. Despre ce este vorba? De săptămâna trecută, director la Direcția de Publicitate Imobiliară din cadrul ANCPI este Ramona Neamțiu, o fostă angajată cu state vechi din cadrul OCPI Argeș. Și cum Publicitatea Imobiliară are, practic, în subordine toți registratorii, aici ar fi poate șansa Elenei Oprea, în fosta colegă de la OCPI Argeș a partenerului său.
Am solicitat și un punct de vedere oficial de la ANCPI legat de faptul că Ramona Neamțiu ar putea cumva influența viitorul concurs. ”Comisia de concurs și cea de soluționare a contestațiilor pentru concursul organizat în perioada 11-15 martie 2019 a fost constituită pe data de 14 februarie. Doamna Ramona Ștefania Neamțiu, șef serviciu Publicitate imobiliară la OCPI Argeș, a fost numită să exercite cu caracter temporar funcția de director al Direcției de Publicitate Imobiliară din cadrul ANCPI începând cu data de 1 martie 2019, nefiind nominalizată nici în comisia de concurs și nici în cea de soluționare a contestațiilor. Una dintre atribuțiile comisiei de concurs este cea de a stabili subiectele pentru proba scrisă și de a alcătui seturile de subiecte pentru această probă”, se precizează într-un răspuns oficial trimis pentru Jurnalul de Argeș de către serviciul Comunicare al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
În orice caz, noi sperăm ca, așa cum au făcut-o și acum două luni, președintele ANCPI și colegii săi să organizeze concursul chiar ”pe bune”. Și să nu lase ulterior loc de comentarii și, implicit, de suspiciuni de nepotisme…

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii