Web Analytics
scris marți, 16.05.2023

ITM Argeș. Cinci angajatori amendați pentru muncă la negru, în aprilie

Pentru diminuarea numărului de persoane care desfăşoară muncă nedeclarată, în luna aprilie a acestui an, ITM Argeş a efectuat 139  controale. Iar cinci angajatori au primit sanțiuni dat fiind faptul că 13 persoane au fost depistate muncind ”la negru”. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 260.000 lei, potrivit unui comunicat de presă remis de ITM Argeș, instituție condusă de inspector-șef Anița Maria Neacșu.

ITM Argeș. Cinci angajatori amendați pentru muncă la negru, în aprilie

Citește și: Nepalez găsit mort într-o pensiune din Rucăr

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul ITM din Piteşti, bulevardul Republicii nr.11.

În altă ordine de idei, în domeniul relaţiilor de muncă, în urma controalelor au fost aplicate 36  sancţíuni, dintre care  25 amenzi însumând 292.200 lei.                                                                                                                                   

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe: comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto.

Principalele deficiențe constatate: primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime, potrivit sursei citate..

Cât privește securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 169 controale. Urmarea: 80 sancțiuni, din care 22 amenzi, însumând 80.500 lei. 

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

Principalele deficiențe constatate: neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, nedepunerea dosarului de cercetare a evenimentului, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție, neverificarea sistematică și testarea utilajelor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită