Web Analytics
scris luni, 15.01.2024

ITM Argeș. 12 persoane prinse muncind „la negru” în decembrie

ITM Argeș și-a definitivat sinteza activității pe care a desfășurat-o în luna decembrie a anului trecut. Este vorba despre 297 de controale, soldate cu 98 de sancțiuni, valoarea amenzilor aplicate însumând 390.100 lei, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

ITM Argeș. 12 persoane prinse muncind „la negru” în decembrie

Citește și: Sindicatul Europol: Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii

În domeniul relaţiilor de muncă inspectorii ITM Argeș au efectuat 151 controale, au aplicat 33 sancţíuni, dintre care 23 de amenzi însumând 300.600 lei. Astfel, la opt angajatori sancționați au fost depistate ca prestând muncă  nedeclarată 12 persoane, valoarea amenzilor aplicate fiind de 240.000 lei.

De menționat că persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, bulevardul Republicii nr. 11.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe: comerț, transport, confecții, construcţii, restaurante, plasare forță de muncă în străinătate.

De asemenea, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 146 controale, fiind aplicate 65 sancțiuni, dintre care 27 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 89.500 lei, potrivit sursei citate.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, distribuție mărfuri, confecții textile, comerț, deținerea, depozitarea, comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice de divertisment.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *