Web Analytics

ISU Argeș încercă să stingă incendiul de la Poenari cu un elicopter de la Iași

de | 23.04.2018 05:44 | Actualitate

incendiu poenari 1Luni dimineață, ISU Argeș încă se mai luptă să stingă incendiul de vegetaţie de lângă Cetatea Poenari, unul foarte dificil, din cauza condițiilor grele de intervenție. . 
 
Peste 50 de pompieri au intervenit pentru limitarea şi lichidarea glăcărilor. În sprijin le-au venit şi 14 jandarmi, dar incendiul n-a fost încă lichidat. 
 
„ Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost ridicată capacitatea operaţională, astfel încât forţe suplimentare să ofere sprijin colegilor aflaţi deja în teren. Totodata, un elicopter, dotat cu sistem Bumbi Bucket, a fost solicitat pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi utilizarea acestuia la operaţiunea de stingere. De asemena, pentru ca intervenţia să nu afecteze turiştii aflaţi in zona, s-a luat măsura evacuarii acestora. Nu au fost înregistrate victime sau alte situatii care sa genereze probleme deosebite”, se arată într-un comunicat ISU Argeş.
 
 
Circulaţia rutieră, blocată toată noaptea pe DN7C Transfăgărăşan, pe ambele sensuri de mers, din cauza incendiului de vegetaţie produs la kilometrul 57, în comuna Arefu, şi a căderilor de pietre de pe versanţi, a fost reluat luni dimineaţă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii