Web Analytics

„Istoria Pădurii”, un proiect dedicat elevilor din Muscel de Fundaţia „Conservation Carpathia”

de | 17.05.2017 21:50 | Actualitate

19 angela pop01În vederea realizării scopului principal de conservare a pădurii, Fundaţia „Conservation Carpathia” a lansat în această primăvară un nou proiect destinat protejării acestora, iar de data aceasta responsabilizarea în domeniu are ca destinatari elevii din şcolile muscelene. Una dintre activităţile proiectului s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Rucăr, şi a constat într-o lecţie deschisă de educaţie ecologică.
La Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” din Rucăr, elevii de clasa a XI-a au participat la o lecţie deschisă de educaţie ecologică, activitate înscrisă în derularea proiectului „Istoria Pădurii – o poveste despre viaţa noastră” implementat de Fundaţia „Conservation Carpathia”. Lectori şi parteneri de discuţii le-au fost elevilor de la clasa de Protecţia Mediului Daniel Bucur, manager de proiect, şi Angela Pop, director de comunicare în cadrul Fundaţiei. Timp de o oră şi jumătate, liceenii au fost implicaţi într-un dialog despre importanţa protejării pădurilor, a mediului înconjurător. Tinerii vor continua să facă parte din echipa care va finaliza proiectul, la închiderea acestuia urmând să editeze o broşură cuprinzând istoria pădurilor din aria protejată Râul Târgului-Argeşel-Râuşor.

500 de copii implicați în proiect

19 angela popLa ora deschisă au participat şi cadre didactice din cadrul Liceului „Victor Slăvescu”, inclusiv diriginta elevilor de-a XI-a, profesorul Ioana Tăraşi, şi directorul Liceului, profesorul Ştefan Stănescu.
Proiectul „Istoria pădurii” este finanţat de MOL, prin Fundaţia pentru Parteneriat, iar valoarea finanţării nerambursabile este de 17.100 lei. Se va desfăşura în perioada 1 aprilie – 1 septembrie 2017 la şcolile primare şi gimnaziale din zona sitului Natura 2000 Râul Târgului-Argeşel-Râuşor: Podu Dâmboviţei, Lereşti, Valea Mare-Pravăţ, Dragoslavele, Bughea de Sus, Albeştii de Muscel, Nucşoara şi la Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” din Rucăr, clasele de Protecţia mediului.
În cadrul proiectului, aproximativ 500 de copii vor lua parte la activităţi de informare şi conştientizare. Vor fi organizate o excursie la Sătic, pe valea Dâmboviţei, concursul „Cadoul meu de Ziua Pădurii”, instruirea unei echipe de 20 de Junior Rangers, amenajarea unei poteci tematice şi ţinerea de ore de educaţie ecologică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Frumos articol, frumos mesajul. DAR cine este Conservation Carpathia ? – este o firma patronata de austrieci finantata din afara tarii. Ce urmareste aceasta societate? – sa prosteasca populatia prin mesaje ecologiste, astfel aratand ca ei sunt cei mai buni si doresc doar binele tarii noastre. In realitate in Europa nu exista fauna si flora salbatica de la noi. Doar in Romania exista capra neagra, urs carpatin, lup, etc. Au ajuns strainii sa ne spuna noua ce inseamna ecologie, când ei nu mai au nimic?. Austria in afara de padurea limitrofa capitalei nu detine nici macar un hectar de padure virgina. Prin mesajele pe care le raspandesc, ONG-urile urmaresc transformarea padurilor in parcuri nationale sau arii protejate pe care mai apoi sa le poata administra in liniste. Conservation Carpathia a cumparat multa padure in zona de munte a Argesului. Padurea pe care o detin poate fi vizitata doar cu taxa de 70 lei/persoana. Am ajuns noi, romanii, sa platim austriecilor ca ne plimbam prin tara noastra. Morala: daca nu citesti ziarul nu esti informat; daca citesti ziarul esti prost informat….