Web Analytics

Istoria dosarului de braconaj. Primarul din Mălureni îşi pierde mandatul pe mâna unui prieten

de | 17.05.2017 22:33 | Dezvăluiri

11 Adrian Cristescu Malureni# Edilul Alexandru Cristescu: „Dragoş Ilinca nu a recunoscut, domne’, că dacă recunoştea…, el a vrut să scape pielea lui, ştiţi cum e. El a spus că acea carne e de la mine! Eu ce trebuia să fac, să îl strâng de gât?”
Primarul comunei Mălureni a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, într-un dosar de braconaj disjuns din marele dosar de evaziune Cheresteaua. Interesant e că pe fond, la Judecătoria Pitești, edilul Alexandru Cristescu fusese achitat. În urma acestei condamnări de la Curtea de Apel, lui Alexandru Cristescu i s-a interzis dreptul de a ocupa o funcţie publică, prin urmare acesta îşi va pierde funcţia de primar al comunei Mălureni.

Primarul Cristescu, băgat în dosarul de braconaj în urma declaraţiilor unui prieten

În noiembrie 2012, când erau demarate perchezițiile în Dosarul Cheresteaua privind defrișările ilegale de pădure în comunele Domnești, Pietroșani, Coșești și în zonele de munte Nucșoara, Vidraru, Cumpăna și Valea cu Pești, pe interceptări au picat, cu fapte de braconaj, câțiva dintre cei aflați în strânsă legătură cu baronii cherestelei. Astfel, în urma unei vânători de mistreți petrecută în zona „Păcurelu”, din comuna Coșești, la care au participat patru persoane, pădurarul Ion-Romeo Mărgărit (condamnat în același dosar cu primarul Cristescu, dar la 1 an și 4 luni cu suspendare) a împușcat un porc mistreț, însă fără a avea autorizație de vânătoare. Printre cei trei complici ai pădurarului s-a numărat și Dragoș-Petruț Ilinca, zis „Turică”, patronul firmei Petrocos Divers 2003 SRL Pietroșani. Ei bine, de la acesta i s-a tras primarului și veți vedea în continuare de ce. După ce vânatul a fost pârlit și preparat acasă la pădurarul Romeo Mărgărit, spre seară, când se întorceau pe la casele lor, cu carnea încărcată  în două mașini, un echipaj de poliție rutieră le-a făcut semn să oprească. Însă Ilinca și Bărbărie, șoferii celor două autoturisme, au ignorat semnalul polițiștilor și și-au continuat drumul. Dragoş Ilinca a sosit cu bucăţile de carne în curtea firmei sale din Pietroşani, acolo unde, împreună cu un alt inculpat din dosar, Constantin-Cristian Marinca, a aruncat carnea pentru a nu fi găsită de polițiști. Numai că, în graba lor de a ascunde vânatul, lui Marinca i-a scăpat o bucată de carne, găsită apoi de organele legii. Pentru a scăpa de poliţişti, Dragoş Ilinca, prieten cu primarul din Mălureni, Alexandru Cristescu, a declarat oamenilor legii că are  carnea de mistreț de la acesta. În acest mod, primarul din Mălureni a devenit complice în dosar. În rechizitoriul procurorilor de la Tribunalul Argeş se arăta că, la o zi distanţă de la descoperirea faptelor de braconaj, primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a declarat în fața organelor de poliție că în seara anterioară Dragoș Ilinca ar fi venit pe la el pe acasă și, cu această ocazie, i-ar fi dat o bucată de carne dintr-un mistreț vânat legal de el însuși, cu 3-4 zile înainte, în județul Vâlcea. Din probele administrate în dosar, a rezultat că declarația primarului Cristescu a avut drept scop să acopere fapta sub o aparență de legalitate și astfel să-l ajute pe Dragoș Ilinca să scape basma curată din toată tărășenia. Motiv pentru care edilul s-a ales cu un dosar penal pentru favorizarea infractorului, dosar care iată, îl costă acum, pierderea mandatului de primar.

Primarul din Mălureni spune că pe interceptări era vorba de primarul din…Pietroșani

Primarul de la Mălureni, Alexandru Cristescu, este revoltat după verdictul negativ primit de la Curtea de Apel Piteşti.
„Nu au avut nici cea mai mică probă în defavoarea mea. Eu mi-am demonstrat nevinovăţia. Am adus trei martori şi am demonstrat că în interceptări nu era vorba de mine, ci de primarul de la Pietroşani. Am adus şeful de post martor acolo, ca să demonstrez că nu eu am fost la poliţie să dau declaraţie şi că ei m-au citat şi, după declaraţii, trebuia să demonstreze de unde am avut carnea. Cel  de pe interceptări mi-a spus clar că nu mă cunoştea. Eu în dosarul ăla nu am cunoscut decât o singură persoană, pe Dragoş Ilinca. Eu le-am spus magistraţilor că am dat o bucată de carne acestui om cu care mă cunosc de mult timp şi puteam să demonstrez asta, că doar am fost la atâtea vânători împreună. Eu nu am spus niciodată în timpul procesului că bucata de carne pe care au găsit-o ei provine de la mine. El, Ilinca Dragoş, a declarat că are bucata de carne de la mine. Asta a spus-o în apărarea lui. Cei care au instrumentat acest caz mi-au arătat nişte fotografii după un an de zile, în care îmi spuneau să recunosc dacă bucata aia de carne provine de la mine sau nu”.

„Daţi-mi voie să cred că ceva e în neregulă. (…) O să mă adresez la CEDO”

Conform edilului Cristescu, unul dintre inculpaţii din dosarul de braconaj a fost interceptat de procurori în timp ce vorbea despre un primar din Argeş, iar el susține că ar fi vorba de colegul său de la Pietroșani. În apărarea sa, primarul din Mălureni mai spune că a făcut şi pe procurorul pentru a demonstra că nu el a fost cel despre care discutau braconierii pe interceptări: „Eu şi în primă instanţă am fost achitat. Daţi-mi voie să cred că este ceva în neregulă. Eu aştept motivarea, după 30 de zile. Dacă motivarea va veni după 6 luni de zile, să nu-mi spuneţi mie pe nume! Astfel, ca să nu mai pot să fac nimic! Nu o să vină motivarea, o să mă adresez la CEDO. De ce să îi dăm achitare ăstuia, au zis judecătorii, ca să aibă de suferit procurorul care a instrumentat cazul? Nici nu trebuia să mă trimită în instanţă! Eu am făcut şi pe procurorul. Du-te şi aleargă, întreabă ce primar a fost acolo, că se vorbeşte pe interceptări de un primar… Dragoş Ilinca nu a recunoscut, domnule, că dacă recunoştea…, el a vrut să scape pielea lui, ştiţi cum e. El a spus că acea carne e de la mine! Eu ce trebuia să fac, să îl strâng de gât? Asta era treaba organelor de poliţie să demonstreze”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii