Web Analytics

ISIS revendică atacul terorist din Iran, de la ceremonia de comemorare a generalului Qassem Soleimani, în urma căruia aproape o sută de persoane au murit

de | 4.01.2024 20:21 | Actualitate, Home

Într-un mesaj postat pe un grup de Telegram afiliat grupării, ISIS a revedincat responsabilitatea pentru cele două explozii din provincia Kerman, din centrul țării, care au ucis 95 de persoane și au rănit alte zeci.

Citește și: Permise de conducere gratuite pentru tinerii din medii defavorizate. Înscrierile se fac până în 24 ianuarie

Reamintim că ieri, la ceremonia de comemorare a generalului Qassem Soleimani, asasinat de SUA în urmă cu patru ani, au avut loc două explozii. Bombele au fost plasate în două genți și detonate la un interval de 20 de minute una de cealaltă, prin telecomandă, probabil pentru a maximiza numărul victimelor la a doua explozie.

Tensiunile sunt în creștere în Orientul Mijlociu, după ultimele evenimente. În urmă cu două zile, adjunctul biroului politic al Hamas a fost ucis într-o explozie la Beirut, aparent în urma unui atac israelian cu dronă. Astăzi, patru membri ai unei miliții susținute de Iran au fost uciși, între care și un comandant de rang înalt, într-un atac cu drone în Bagdad, despre care forțele irakiene susțin că a fost efectuat de SUA.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *