Web Analytics

„Işfan, Pârvu, Briciu şi Dinu sunt jucătorii de la FC Argeş convocaţi la loturile naţionale în ultima perioadă”

de | 30.09.2022 10:30 | Actualitate, Home, Sport

Spune Bogdan Vişan, antrenor coordonator Centrul de copii şi juniori de la FC Argeş
Ce te-a determinat să accepți funcția de antrenor coordonator la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș?

– Această funcție nu se refuză. Un nume și un gând ca FC Argeș nu se refuză, mai ales că eu am fost și la Centrul de copii și juniori, sunt piteștean, sunt crescut aici, inclusiv la FC Argeș. Așa ceva, din punctul meu de vedere, nu se refuză.

Care a fost conjuctura, cu cine ai vorbit?

– Au fost mai mulți oameni din cadrul clubului cu care am avut două, trei discuții și a culminat cu discuția cu dl. primar Cristian Gentea și cu city manager, Lucrețiu Tudor. Ceea ce mi-a oferit dl. primar, deschiderea și proiectul pe care mi le-a oferit dânsul, legate de baza de pregătire, legate de noul stadion, legate de baza pentru noua academie, m-au încântat foarte mult.

Citește și „Prepe” nu se lasă dus de la FC Argeș. Și-a adus, în apărare, o casă de avocatură

„Este primul an în care FC Argeș joacă la Elită, adică am intrat în primele 24 de academii din țară”

Ce înseamnă acest proiect, această nouă academie de fotbal?

– Noi, la momentul acesta, trecem printr-o perioadă de tranziție. Este primul an în care clubul FC Argeș joacă la Elită, adică am intrat în primele 24 de academii din țară. Asta înseamnă că jucăm la Tineret la Elită, la Under 17 la Elită, la Under 16 la Elită, inclusiv la Under 15 la Elită, unde se joacă cu calificare. Acum jucăm cu toată crema fotbalului românesc; în anii precedenți jucam cu restul, ca să spun așa.

Care este obiectivul final?

– Din punctul meu de vedere, FC Argeș trebuie să ajungă la nivelul în care să se autofinanțeze, adică FC Argeș trebuie să trăiască din vânzări de jucători, așa cum era și în anii trecuți. Acesta este scopul meu, adică cât mai mulți copii să ajungă la echipa mare și de acolo să plece la cluburi mai puternice din străinătate. Deci, ceea ce a fost FC Argeș odată… Eu sunt un tip foarte ambițios, un tip care nu mă mulțumesc cu jumătăți de măsură, sunt obișnuit să lucrez la cel mai înalt nivel și probabil că acesta a fost și motivul pentru care s-a apelat la serviciile mele. Vreau să spun că deja avem fișe de evaluare la toți copiii din cadrul clubului, atât la cei mici, cât și la cei mari. Sunt două fișe de evaluare diferite, în sensul că la fotbalul în 11 este o fișă mult mai complexă, care cuprinde toate detaliile legate de fotbalul adevărat, adică inclusiv minute jucate la meciurile oficiale, la meciurile amicale, parametrii fizici, partea tehnico-tactică, partea psihologică. Și mai avem o fișă, separat, pentru cei mici, însemnând minifotbalul până la fotbalul în 11.

Citește și Programul echipelor de juniori ale clubului FC Argeș în perioada 24-25 septembrie 2022

„La momentul acesta avem în jur de 490, chiar 500 de copii activi, asta însemnând copii legitimați”

În momentul de față, câți copii, câte grupe, câți antrenori activează la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș?

– La momentul acesta avem în jur de 490, chiar 500 de copii activi, asta însemnând copii legitimați. Avem o echipă la Tineret, o echipă la Under 17, o echipă la Under 16, două echipe la Under 15, în afară de celelalte echipe. Volumul de meciuri și de antrenamente este mult mai mare față de anii precedenți, pentru că am introdus și grupa a doua, de la Under 12 în jos, adică am vrut să dăm șansă tutoror copiilor să rămână la FC Argeș. În anii precedenți, dacă nu erau în primii 22 de copii, aceștia erau redirecționați către alte cluburi. Am considerat că orice părinte își dorește să fie şi copilul lui la FC Argeș, dar am introdus o taxă modică la jumătate față de cea mai mică taxă de la celelalte școli de fotbal din județul Argeș. Este vorba despre 100 de lei pe lună. Adică toate grupele de elită sunt fără taxă, iar celorlalte, cum ar fi grupa a doua sau grupa B, cum vrea fiecare antrenor să-i spună, le-am dat posibilitatea să rămână la FC Argeș, dar să plătească această taxă de 100 de lei, ținând cont că cea mai mică taxă din fotbalul argeșean la momentul acesta este de 200 de lei. Toți acești copii legitimați la FC Argeș sunt pregătiți de 13 antrenori.

Citește și FC Argeș și-a făcut marcă de bere și de vin roze

„Ne batem la play-off cu toate grupele și urmează să vedem cu câte reușim să accedem la acest nivel”

Pentru că tot a fost această pauză competițională pe plan intern având în vedere că au fost meciuri ale echipelor naționale, te întreb care sunt fotbaliștii de la FC Argeș convocați la echipele reprezentative ale României?

– În această perioadă au fost convocați Yanis Pârvu și Adrian Briciu la echipa națională Under 16, Andrei Dinu la naționala Under 15 și Alexandru Ișfan la naționala Under 21.

Care ar fi un obiectiv personal pentru perioada imediat următoare și un obiectiv pe termen lung?

– În perioada imediat următoare obiectivul este să calificăm cât mai multe echipe în play-off și, pe termen lung, să dăm cât mai mulți jucători la echipa de seniori, dar trebuie să avem răbdare, pentru că la grupele mari au fost câțiva ani care s-au pierdut, în care FC Argeș nu a avut Centru de copii și juniori. Automat este foarte greu… Grupele mari sunt formate în urmă cu doi, trei ani. Noi deja în acești ani trebuia să producem jucători… Toată lumea știe că acest Centru s-a format cu juniorii de la Școala ”Nicolae Dobrin”… Important este că la momentul acesta ne batem la play-off cu toate grupele și urmează să vedem cu câte reușim să accedem la acest nivel.

Citește și Dezamăgit de FC Argeș, Gentea s-a consolat la meciul Mallorcăi, în La Liga

„Yanis Pârvu, Alexandru Dinoci și Gino Oprescu sunt jucătorii chemați la echipa de seniori”

Ce jucători au urcat în ultima perioadă la echipa mare de la Centrul de copii și juniori?

– Îl avem pe Yanis Pârvu, care se antrenează cu echipa mare. Mai este chemat la echipa mare, dar nu tot timpul, Alexandru Dinoci și mai este Gino Oprescu, care și el a fost chemat la echipa de seniori.

Ce perspective avem în acest sens?

– Perspectivele sunt frumoase, dar trebuie să avem răbdare. Avem un număr mult mai mare de echipe înscrise în campionatele județene, echipele de la Under 14 în jos, echipele unde se joacă fără puncte, fără clasamente. Vreau să mai spus că echipele de elită joacă la un an mai mari, adică prima grupă, Under 7, joacă la Under 8 ș.a.m.d. Numai așa putem să creștem. Aceasta este una dintre noile reguli cu care am venit eu la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș. Toate grupele pe care eu le-am antrenat au jucat la un an mai mare. Avem foarte multe echipe înscrise, vrem să dăm șansă la cât mai mulți copii să joace.

Citește și FC Argeș Basketball a câștigat Memorialul „Georgel Ziguli”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *