Web Analytics
scris luni, 22.01.2024

ÎPS Teodosie l-a dat în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR

ÎPS Teodosie l-a dat în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, după ce acesta din urmă a dat declarații care l-au deranjat extrem de tare pe Arhiepiscopul Tomisului. Anunțul a fost făcut de avocata lui Teodosie, pe Facebook.

ÎPS Teodosie l-a dat în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR

Citește și: O cântăreață din România a murit la 38 de ani, chiar de ziua ei


Chemarea la DNA a lui ÎPS Teodosie a fost un nou prilej pentru Vasile Bănescu de a mai pune paie pe foc. Practic, Vasile Bănescu a spus că Patriarhia Română, ca și autoritățile judiciare, e perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupție. ”Poziţia Patriarhiei Române în acest caz ultracunoscut, întrucât agenda acestui caz e una mai veche şi destul de extinsă, este cea exprimată la începutul cercetării care s-a întreprins de către DNA faţă de situaţia în care este implicat arhiepiscopul Tomisului şi ea este una foarte limpede: Patriarhia Română, ca şi autorităţile judiciare, e perfect interesată de elucidarea unui posibil act de corupţie. Numai autorităţile, fireşte, cele judiciare se vor pronunţa la sfârşitul anchetei în legătură cu acest lucru. Fireşte că apariţia unei noi situări a arhiepiscopului Tomisului în calitate de inculpat spune ceva îngrijorător. Nu mă pot antepronunţa, nu o putem face, dar cazul este unul care frapează, care bineînţeles mâhneşte, pentru că este total nefiresc ca un reprezentant înalt al Bisericii să ajungă să fie anchetat, pornind de la o realitate care bineînţeles va fi descifrată de autorităţile judiciare şi interpretată în cheia potrivită. Deci poziţia Patriarhiei Române este una favorabilă elucidării acestui caz, asta este foarte limpede”, a declarat Vasile Bănescu în seara zilei de 18 ianuarie.

Citește și: Elena Lasconi, după ce a aflat că fiica sa are relații cu alte femei. „Două zile am bolit. Pur și simplu nu am avut putere să mă ridic în picioare”


În replică, ÎPS Teodosie, prin vocea unuia dintre avocați, a spus că dl. Vasile Bănescu ”încalcă legea penală care reglementează prezumția de nevinovăție”. Drept urmare, a anunțat că în perioada următoare îl va da în judecată pe Vasile Bănescu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *