Web Analytics

ÎPS Calinic a recunoscut în instanţă că ştia de apucăturile gay ale lui Gherasim

de | 12.09.2019 14:01 | Dezvăluiri

# Trecutul îl ajunge din urmă pe călugărul-problemă de la Mănăstirea Bascovele # Declarația șocantă a fost dată de arhiepiscop în dosarul de șantaj dintre călugărul Gherasim Nicuț și preotul Darius Florin Matei de la Vâlcea
Acuzat recent de o mamă că i-ar fi sedus fiul bolnav și ar fi întreținut cu acesta relații sexuale, călugărul Gherasim, duhovnicul de la Bascovele, a fost oprit de la cele sfinte, respectiv de la a spovedi, de către ÎPS Calinic. Cel puțin până la clarificarea a ceea ce s-a întâmplat, după cum ne-au spus surse din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Contrar partizanilor călugărului, care susțin că mărturisirile disperate ale mamei ce ne-a contactat în urmă cu aproximativ o lună, pentru a ne cere ajutorul, nu ar fi adevărate, vă prezentăm astăzi o altă declarație a unui tânăr, aflată la dosarul de șantaj  al călugărului Gherasim Nicuț de la Judecătoria Turnu Severin. La acest proces, ÎPS Calinic a fost citat ca martor și le-a confirmat judecătorilor că a auzit despre înclinațiile sexuale nefirești ale călugărului Gherasim, pe atunci stareț la Mănăstirea Trivale, de la un anume Dincă.
Dacă vă mai aduceți aminte, în dosarul  din 2008, preotul Darius Florin Matei de la parohia Stoilești, județul Vâlcea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și apoi depus din treaptă. Asta după ce Gherasim Nicuț i-a făcut denunț, susținând că preotul vâlcean l-a șantajat, cerându-i bani în repetate rânduri pentru a nu divulga relația amoroasă dintre ei. În varianta sa, starețul Gherasim a susținut că preotul Matei este cel care l-a provocat sexual după ce i-a pus mâna pe picior și l-a mângâiat pe șlițul pantalonului, motiv pentru care l-a dat afară, interzicându-i să mai calce vreodată în Schitul Trivale. De cealaltă parte, inculpatul preot Matei a susținut în instanță cum că starețul este cel care i-a făcut avansuri sexuale. Interesant este că din 1997, de când susține Gherasim că Matei s-ar fi dat prima dată la el și l-ar fi ”mângâiat pe șlițul pantalonului”, și până în 2008, când starețul a făcut denunțul pentru șantaj, au trecut mai bine de 11 ani. Răstimp în care ”victima” și-a răsplătit generos ”agresorul” cu peste 1,5 miliarde lei vechi. Surprinzător este însă că, în timpul procesului, stareţul Gherasim de la Mănăstirea Trivale, adică tocmai victima, a notificat instanţa că nu mai doreşte să compară ca parte vătămată, deşi el reclamase şantajul exercitat la adresa sa. Ceea ce spune multe …

Ce a urmat…

Fostul paroh din Stoilești-Vâlcea, Darius Florin Matei, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și depus din treaptă, ceea ce în limbaj mirean înseamnă suspendare. Preotul a fost reabilitat însă de Biserică și începând din 2016 slujește din nou la o mănăstire din Vâlcea. Stareţul de la Trivale a fost și el decăzut din funcție ulterior și, după ce s-a aciuat o vreme pe la Biserica Adormirea Maicii Domnului din cartierul Trivale, de vreun an și jumătate a fost trimis la mănăstirea de maici de la Bascovele, probabil pentru a nu mai cădea pradă ispitelor cu bărbați. Bănuim asta și pentru că însuși arhiepiscopul Calinic a recunoscut în declarația de martor, dată în fața instanței din Severin, că nu doar preotul Matei l-a sesizat vizavi de înclinațiile sexuale nefirești ale Prea Cuviosului Gherasim Nicuț, ci a mai existat o persoană, un anume Dincă. Și acesta adusese la cunoștința Înalt Prea Sfințitului Calinic cam aceleași lucruri despre înclinațiile sexuale ale călugărului Gherasim, din care vă prezentăm câteva fragmente relevante.

Calinic: „O altă persoană, Dincă, mi-a reclamat aceleaşi înclinaţii sexuale nefireşti ale părţii vătămate”

Declarația din instanță a ÎPS Calinic
Judecătoria Drobeta Turnu Severin.
Dosar nr. 10069/280/2009
Şedinţa publică din ziua de 21.10.2011
Declaraţie de martor. Numele şi prenumele: Argatu Constantin
“Arăt faptul că nu îmi amintesc dacă anterior anului 2008 sau chiar între cele două sesizări formulate de inculpat să fi avut o discuţie cu inculpatul (preot Matei Darius Florin, n.red) în care acesta să-mi fi spus textual că fusese abuzat sexual de către partea vătămată Nicuţ (călugărul Gherasim Nicuț, n.red). Îmi amintesc doar că am avut o discuţie cu inculpatul, însă din câte ţin minte acesta doar a reclamat înclinaţiile sexuale nefireşti ale părţii vătămate. Din câte îmi amintesc, o altă persoană pe nume Dincă s-a prezentat la Cancelaria Arhiepiscopiei, unde acesta mi-a reclamat verbal aceleaşi înclinaţii sexuale nefireşti ale părţii vătămate Nicuţ, însă, din câte îmi amintesc eu, i-am spus să formuleze o sesizare în acest sens, însă nu ştiu dacă a dat curs sfatului meu”.

„Părintele stareţ Gherasim m-a luat cu forţa şi a întreţinut relaţii sexuale cu mine, promiţându-mi că mă face preot”

Ei bine, astăzi, vă prezentăm în exclusivitate acea declarație a respectivului Dincă, despre care ÎPS Calinic a spus în declarația de martor la Judecătoria Turnu Severin (în procesul de șantaj sexual dintre călugărul Gherasim și preotul Darius Matei) că nu își amintește dacă ulterior respectivul a depus și ceva scris la Arhiepiscopie. Este o altă mărturie zdrobitoare (repetăm, depusă oficial la Arhiepiscopie!) în care victima vorbește despre apucăturile gay ale călugărului Gherasim.
„Subsemnatul Dincă Nicolae, fiul lui…și a…, născut la data de…..1978, în comuna Bascov, strada….căsătorit cu…fără copii, cu stagiul satisfăcut la unitatea de jandarmi…Pitești, liceul MIU, de profesie taximetrist, posesor al autorizației…autorizată de primăria Bascov…declar următoarele: provin dintr-o familie cu doi frați mai mari și în perioada clasei a VII-a, fiind un copil mai rău, părinții mei au găsit de cuviință să mergem la slujbe și la masluri la Biserica Mănăstirii Trivale …după o altă perioadă de timp părintele stareț Gherasim m-a luat cu forța și a întreținut relații sexuale cu mine promițându-mi că mă face preot. …”
În continuarea declarației conținând multe pasaje indescifrabile, probabil din cauza trecerii timpului și a mâinilor prin care a trecut (motiv pentru care nu o putem prezenta integral), tânărul menționează că presta diferite munci la Mănăstirea Trivale în perioada vacanței. Și amintește și un alt episod, când era prin clasa a noua și a venit un preot de la Frăsinei care a încercat să îl abuzeze. Motiv pentru care a fugit acasă, dar s-a întors după o perioadă la Schitul Trivale, continuând să îl frecventeze pe starețul Gherasim Nicuț. Acesta, mai spune victima în sesizarea către episcop, îi dădea uneori și bani. Numai că același Dincă, în aceeași declarație, susține că o parte din banii dați lui de către Gherasim se întorceau tot la acesta, “prin diferite metode”. Iar una dintre acestea ar fi că părinții lui i-au dat grâu fostului stareț de la Trivale.
P.S. Declarația de mai sus a fost dată în timpul cercetării penale, iar pe prima foaie se pot observa atât numărul de pagină din dosar, cât și adnotările anchetatorului.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii