Web Analytics

IPJ Argeş – notificat să plătească aproape 1,5 miliarde de lei piteşteanului bătut la Secţia 3

de | 28.04.2021 14:59 | Actualitate, Dezvăluiri

Inspectoratul Județean de Poliție Argeș se vede obligat să îi plătească despăgubiri lui Răzvan Laurențiu Constantinescu, după ce polițiștii de la Secția 3 de Poliție Pitești l-au bătut și i-au rupt piciorul. Este vorba despre piteșteanul care a câștigat la CEDO în 2016, iar acum și instanțele românești i-au dat câștig de cauză în procesul împotriva lui Ilie Iulică Stanciu, agentul care i-a rupt femurul și pe care instanța l-a obligat să plătească daune morale în solidar cu instituția angajatoare. Potrivit răspunsului pe care l-a oferit la solicitarea Jurnalului de Argeș, „Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a fost obligat la plata despăgubirilor morale, materiale și cheltuieli de judecată, în dosarul cu numărul 13731/288/2018, în sumă totală de 145.632,25 lei”.

Inspectoratul Județean Argeș va plăti suma săptămâna viitoare, evitând astfel o eventuală executare silită

Victima este cea care a făcut, prin apărător, o notificare către IPJ Argeș prin care a cerut să execute de bunăvoie obligația de plată și a specificat faptul că, pe lângă suma propriu-zisă reprezentând despăgubiri morale, Inspectoratul Județean de Poliție va mai suporta daune materiale și cheltuieli de judecată. Potrivit reprezentantului victimei, serviciul financiar al instituției a anunțat că la începutul săptămânii viitoare va achita în mod benevol obligația de plată, înainte de a se iniția procedurile de executare silită.
Reamintim că agentul de poliție Ilie Iulică Stanciu a fost trimis în judecată în 2018, după ce inițial procurorii dăduseră soluția netrimiterii în judecată. Procesul s-a finalizat la Curtea de Apel în luna martie 2021. Hotărârea magistraților de la Curtea de Apel Pitești a fost de condamnare a agentului de poliție Stanciu Ilie Iulică la 3 ani de închisoare cu suspendare și plata unor daune, pentru purtare abuzivă, având ca parte responsabilă civilmente Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.
Prin Biroul de presă ni s-a precizat și faptul că IPJ Argeș nu se face vinovat de pierderea litigiului, deși minuta cu condamnarea s-a rătăcit și, în loc să ajungă la Serviciul Juridic, a ajuns la… Biroul Rutier, unde a fost tratată ca simplă contravenție. „Astfel, unitatea noastră a fost chemată să răspundă în solidar cu inculpatul, pentru prejudiciul produs prin săvârșirea infracțiunii de către acesta”, se mai spune în răspunsul IPJ Argeș către ziarul nostru. Mai exact, ”potrivit legislației, există posibilitatea formulării unei acțiuni împotriva aceluia care a cauzat prejudiciul”. În speță, agentul de poliție Ilie Iulică Stanciu, în prezent pensionat.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii