Web Analytics
scris joi, 30.05.2024

Ionuț Codrea, candidatul AUR la Primăria Pitești: „Sunt un om realist și sincer”

  • Puteti sa ne spuneti cateva lucruri despre dvs pentru inceput?
  • Sunt Ionuț Codrea, am 44 de ani, sunt casatorit si am o fetita care va face 1 an acum pe 25 mai si care este centrul universului meu. De profesie sunt inginer, am terminat Facultatea de Electronica si Calculatoare Pitesti, dar am si un master in Managementul Strategic al Resurselor Umane. Ambele facultati facute la zi, la timpul lor, cu toate greutatile vremii. In ultimii 20 de ani mi-am dedicate timpul comunitatii argesene, coordonand una dintre cele mai active asociatii de mediu pentru tineret din judetul Arges. Pe baza experientelor acumulate in acest ani am decis ca e timpul sa ma implic si in politica si astfel am ajuns azi, aici, sa fiu candidatul AUR la Primaria Municipiului Pitesti.

Ionuț Codrea, candidatul AUR la Primăria Pitești: „Sunt un om realist și sincer”

Citește și: Un muscelean a determinat sporirea numărului de panouri de afișaj electoral în întreaga țară

  • Cum ati ajuns la AUR? Mai ales ca unii competitori electorali va acuza ca ati fi omul lui Gentea; al cui om sunteti, deci?
  • La AUR am ajuns ori din noroc, ori datorita sortii. Efectiv am primit un telefon prin care m-au intrebat daca sunt dispus sa fiu candidatul pentru Pitesti. Am avut astfel o prima discutie cu coordonatorul judetean, iar apoi, chiar a doua zi, o discutie cu dl Presedinte Simion. A fost o discutie pragmatica, la obiect, am batut palma si am devenit candidat.

Referitor acum la intrebarea cu al cui om sunt, raspunsul meu este acesta: am interactionat cu primarii din judet, cu toti, prin prisma functiei ocupate si cred eu ca am avut o relatie buna cu toti, indiferent de culoarea lor politica. Eu nu sunt omul cuiva, eu sunt omul comunitatii, sunt omul pitestenilor si evident sunt omul lui Dumnezeu. Daca totusi e musai sa dau un nume, atunci mai degraba as zice ca sunt omul lui George Simion, un patriot adevarat cu care ma stiu din anul 2010 si alaturi de care am participat la o serie de actiuni in cadrul campaniei “ BASARABIA e ROMANIA!”. Nu e de mirare ca anumiti adversari politici nu stiu asta, nu stiu pentru ca nu i-a interesat niciodata Basarabia si reintregirea tarii, deci nu pot avea pretentii de la ei.

  • Cu ce sansa credeti ca plecati in aceasta campanie, credeti ca veti ajunge primarul Pitestiului?
  • Eu sunt un om realist si sincer, stiu ca plec cu sansa a patra, dar in aceasta luna sper sa conving pitestenii ca eu sunt o alternativa mai buna, mai curata, mai sincera decat politicienii pe care i-am mai votat si care deja i-au dezamagit. Nu stiu daca voi ajunge primar, cu siguranta ar fi o surpriza frumoasa, dar sper ca voi putea face lucruri utile pentru oras si din postura de consilier, unde voi fi foarte activ si implicat, nu doar asa de fatada ca multi dintre consilierii in functie de azi.
  • Ce calitati credeti ca ar trebui sa aiba un primar?
  • Cea mai mare calitate a unui primar ar trebui sa fie capacitatea de a recunoaste ca nu se pricepe la tot! Din pacate insa, in Romania, aproape toti primarii, odata ajunsi in functie, au impresia ca ei sunt centrul pamantului si brusc se pricep la tot, cand, de fapt, in majoritatea cazurilor habar nu au despre nimic! Asta cred ca ar trebui sa fie o calitate obligatorie deci, sa poti admite ca ai nevoie de sfaturile unor specialisti in fiecare domeniu, chiar si in domeniile unde ai pregatire, pentru ca niciodata un sfat in plus din partea unui om avizat nu are cum sa iti dauneze!
  • Care sunt prioritatile programului dvs politic?

Oportunități reale pentru tineri

  • Reducerea taxelor pentru tineri, crearea de locuri de muncă, asigurarea de locuințe și stimulente pentru familiile tinere sunt esențiale pentru a oferi tinerilor șanse reale de succes și stabilitate.

Învățământ modern și dinamic

Vom construi, renova și dota toate instituțiile de învățământ, de la grădinițe la licee, conform standardelor europene. De asemenea, vom revitaliza centrul universitar din Pitești prin construirea de cămine moderne, atrăgând astfel studenți din județele învecinate.

Reorganizarea infrastructurii rutiere

Implementăm un sistem de management al traficului care include relocarea trecerilor de pietoni, crearea de benzi dedicate în giratorii, benzi speciale pentru transportul în comun, taxiuri și biciclete, realizarea de pasaje pietonale și bretele rutiere în intersecțiile aglomerate. De asemenea, vom construi parcări supraterane în cartiere și vom achiziționa parcări modulare hidraulice.

Îmbunătățirea calității vieții

Anveloparea tuturor blocurilor și instalarea de sisteme fotovoltaice pe blocurile unde este fezabil pentru reducerea facturilor la utilități. Vom crea noi spații verzi și locuri de joacă în toate cartierele, asigurând un mediu sănătos și plăcut pentru toți locuitorii.

Debirocratizare, digitalizare și reorganizarea instituțiilor subordonate

Piteștenii merită servicii rapide și prompte. Vom renunța la vechile obiceiuri birocratice care ne plimbă pe drumuri după acte inutile, deținute deja de primărie sau instituțiile subordonate. Poliția Locală va fi reorganizată pentru a servi întotdeauna în interesul cetățeanului.

Material comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, Organizația Argeș, cod unic Mandatar Financiar 21240330.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...