Web Analytics

Ionuţ Badea, noul antrenor principal de la FC Argeş, are planuri mari: „Îmi doresc să promovez cu FC Argeş şi nu ne vom opri la obiectivul de a ne menţine în Liga I”

de | 17.10.2019 13:32 | Sport

# Care este ultima amintire de la FC Argeș ca antrenor?
– Ultima amintire plăcută ca antrenor la FC Argeș a fost, dacă îmi aduc bine aminte, meciul cu Dinamo de acasă, atunci când am bătut cu scorul de 5-2.
# Cum ați trăit retrogradarea FC Argeș din anul 2009?
– Nu a fost un moment plăcut pentru mine, dar face parte din realitatea și istoria noastră și o tratăm ca atare.
# Sunt 10 ani de când FC Argeș se află în ligile inferioare. Nu este cam mult? Cum vedeți lucrul acesta?
– Pentru orice echipă de anvergura lui FC Argeș este destul de mult, dar vedem că sunt exemple în toate marile orașe din România care au avut echipe de fotbal foarte bune și a necesitat, poate, la fel de mult timp ca acestea să revină în prim-plan. Totul este legat de bani, dar și coroborat cu suporterii care vin pentru istoria echipelor aflate în cauză.
# Care credeți că sunt cauzele pentru care s-a ajuns aici?
– Nu mă pot pronunța. Am fost plecat în multe zone ale țării și nu am apucat să văd problema în interiorul ei, așa cum ar exista ea, dar probabil că și lipsa valorii unor jucători a contat la aceste echipe.

„Nu am venit la FC Argeș ca să devin mediocru”

# Care este obiectivul dvs. personal la FC Argeș?
– În primul rând că nu am venit aici în niciun caz să devin mediocru, îmi doresc întotdeauna să câștig și îmi doresc să promovez cu FC Argeș, iar această promovare, dacă ea va exista, nu se va opri la un obiectiv de doar a se menține în Liga I.
# Mai putem vorbi în acest sezon despre promovare?
– Tot ce este posibil! Este o echipă pe care o preiau, un lot pe care îl preiau pe parcurs… Mi s-a mai întâmplat acest lucru doar cu echipe care se băteau la retrogradare și am reușit locuri mult mai bune decât se preconiza și mențineri în acele eșaloane cu echipele respective și mă refer la FC Brașov, Universitatea Cluj sau Concordia Chiajna. Deci, se poate întâmpla orice; atâta vreme cât va exista un echilibru per total al campionatului, este posibilă chiar și promovarea.
# Ce puteți să ne spuneți despre valoarea lotului actual de la FC Argeș?
– Este o evaluare succintă în momentul de față. Pe parcurs mă voi edifica mult mai bine asupra potențialului fiecărui jucător luat individual și la finalul sezonului vom vedea dacă aducem modificări sau nu.

„Prin jocul nostru dorim să aducem suporterii în număr cât mai mare la stadion”

# Nu vă este teamă de reacția suporterilor în cazul unor rezultate negative?
– Sunt obișnuit cu toate tipurile de reacții ale suporterilor. Privesc aceste lucruri cu mult mai multă detașare și știu că inima unui suporter nu i-o poate lua nimeni și mă gândesc numai la lucruri pozitive și prin jocul nostru să îi putem aduce în număr cât mai mare la stadion.
# Ce promisiuni aveți din partea conducerii în ceea ce privește partea financiară?
– Indiferent de promisiuni, aceste lucruri se fac cu oameni, iar oamenii care doresc să susțină FC Argeș doar la stadiul de dorință… Este foarte greu să faci promisiuni de genul acesta. Și dl. primar Ionică și dl. președinte Gentea sunt extrem de realiști din punctul acesta de vedere și tot ceea ce înseamnă buget este atent administrat pentru a nu-l depăși, pentru că, practic, nu vor fi bani peste ce există acum.

„Dl. primar Ionică și dl. președinte Gentea m-au convins să semnez cu FC Argeș”

# Cum vi se pare acest buget de aproape 3 milioane de euro? E mult, e puțin pentru obiectivul stabilit?
– Nu pot eu să vorbesc despre buget. Trebuie să văd și nivelul salarial existent acum la jucători. Nu cunosc încă acest aspect. M-a interesat mai mult să văd latura tehnică în primele zile și ore ale venirii mele aici. Gândul meu este legat mai mult de partea tehnică, urmează ca ulterior, când lucrurile se vor mai dispersa ca și densitate, să am timp să mă aplec și asupra acestui aspect.
# Cine și ce v-a determinat să semnați cu FC Argeș?
– Am avut o discuție foarte lungă cu președintele Cristi Gentea. A venit după mine la București și pot să spun că m-a făcut să mă gândesc mult mai mult, dar și discuția cu dl. primar Cornel Ionică în completare a făcut ca eu să vin să semnez din nou cu FC Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii