Web Analytics

Ioniţă Mărăşescu, antrenorul momentului în sportul argeşean

de | 1.11.2018 13:00 | Sport

Antrenorul Ioniţă Mărăşescu, coordonatorul secţiei de box de la CSM Piteşti, are motive de bucurie. Weekendul trecut, boxul piteștean a obținut o nouă performanță. Legitimat la CSM Pitești, Antonio Neblea a obținut medalia de argint la Campionatele Naționale de cadeți de la Satu Mare, la categoria 68 kg. Reamintim că, acum două săptămâni, un alt sportiv pregătit de Ioniță Mărășescu a obținut un rezultat mare: Adrian Preda a devenit vicecampion european de juniori în Rusia.

Trebuie spus că în acest an sportivii pregătiți de Ioniță Mărășescu au obținut, atât la fete, cât și la băieți, peste 20 de medalii la Campionatele Naționale de box și la Cupa României.
După cum spune și antrenorul Ioniță Mărășescu, pentru anul viitor marea provocare e reprezentată de Campionatele Europene de Box, ce vor fi organizate în Ucraina sau în România, locul desfășurării urmând a fi stabilit în perioada următoare.
Ioniță Mărășescu, antrenorul momentului în sportul argeșean, a avut până acum sute de medaliați la box în competițiile naționale și internaționale, cel mai relevant exemplu fiind cel al lui Răzvan Andreiana, vicecampion mondial în 2008 şi campion european în 2007.
„Sunt mândru să pot spune că elevii mei au avut rezultate notabile. Mulţi dintre aceştia, băieţi şi fete, au reuşit să ajungă campioni naţionali. Pentru cariera de antrenor de box trebuie să fii un bun pedagog, instructor, antrenor şi, nu în ultimul rând, să ţii locul şi de părinte, atunci când este necesar. Boxul este un sport şi al minţii, pentru oameni puternici, duri, inteligenţi şi îndemânatici. Hemingway a spus despre box: «Cine n-a văzut un meci de box înseamnă că a trăit degeaba». Am grijă de fiecare sportiv în parte; trebuie să fiu ca un părinte pentru el. Când un copil vede că îi arăţi respect şi ţii la el, capătă încredere şi are motivaţie pentru performanţă. Boxul este sportul oamenilor curajoşi şi inteligenţi. Curajul nu are valoare prea mare dacă nu este dublat de inteligenţă. Toţi sportivii pe care-i pregătesc au stofă de campioni“, ne-a declarat Ioniţă Mărăşescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii