Web Analytics
scris joi, 23.11.2023

Ionel Tudorache, un Zavaidoc al zilelor noastre!

În acest weekend, 25-26 noiembrie, se va desfășura, în organizarea Primăriei Municipiului Pitești și a Consiliului Local Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, la Casa Sindicatelor Pitești, ediția a 16-a a Festivalului-concurs național de muzică lăutărească veche ZAVAIDOC. Nu insistăm asupra concursului, unul ce-și propune descoperirea și lansarea de noi talente ale genului.
Ne interesează recitalurile extraordinare susținute de artiști consacrați ai genului: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Maria Buză și George Pătrașcu, Brăduța și Ninel Stângaciu, Mirela Năsturică și Constantin Gaciu. Acompaniamentul va fi asigurat de Taraful „Marin Alexandru”.

Ionel Tudorache, un Zavaidoc al zilelor noastre!

De fapt, despre Ionel Tudorache va fi vorba. Este, credem, a 12-a sau a 13-a oară de când organizatoarea festivalului de renume național, Carmen Salub, îl invită. Și îl invită la cererea publicului. „Vine Ionel Tudorache?”, întreabă cei care cumpără bilete la „Zavaidoc”. „Vine!” Și uite așa, pentru Ionel Tudorache se umple Casa Sindicatelor, de 800 de locuri.
În definitiv, Ionel Tudorache este un uriaș interpret de lăutărie. Spre deosebire de Zavaidoc, cel care a cântat nu doar lăutărie, ci și folclor, romanțe, muzică ușoară, de petrecere și romanțe.
Mai mult de atât, Tudorache e îndrăgostit de Festivalul „Zavaidoc”, unde se simte primit ca acasă, realizând un clip video prin care-și invită publicul propriu să participe la festival!

Citește și Profesorul şi cântăreţul Ioan Popescu-Pasărea, cetăţean de onoare al oraşului Curtea de Argeş

Citește și Expoziția „Noaptea îmi crește o piele curată”, la Muzeul Golești

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *