Web Analytics
scris joi, 09.11.2023

Ionel Arsene dă România în judecată la CEDO pe motiv că i s-ar încălca dreptul la viață

Fostul șef al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, va da în judecată România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). De asemenea, fostul baron vrea să îi convingă pe magistrați că este labil psihic.

Ionel Arsene dă România în judecată la CEDO pe motiv că i s-ar încălca dreptul la viață

Citește și: Agresor sexual reținut la Pitești! O faptă scandaloasă pe scara blocului


Fostul baron PSD Ionel Arsene, condamnat în martie la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, a sesizat CEDO. De asemenea, condamnatul fugar în Italia și echipa sa de avocați au formulat o cerere de suspendare a deciziei de extrădare în România și de efectuare a unei expertize medicale prin care să se constate labilitatea psihică.

Citește și: ÎCCJ redeschide procesul împotriva Ioanei Băsescu și Elenei Udrea, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009


Anunțul a fost făcut joi de către ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Magistratul de legătură cu Italia din cadrul Ministerului Justitiei mi-a adus la cunoștință că avocații condamnatului fugar Ionel Arsene au sesizat CEDO pe motiv că în România i s-ar încălca dreptul la viață și ar fi supus la tratamente inumane/degradante (art. 2, 3 și 4 din CEDO). Ministerul Justiției și ANP au depus la dosarul în care deja s-a dispus de instanța italiană returnarea condamnatului fugar documente în care evidențiem condițiile la standardele europene din penitenciar. În același timp, condamnatul fugar Ionel Arsene și echipa sa de avocați au formulat o cerere de suspendare a predării și dispunerea unei expertize medicale prin care să se constate labilitatea psihică. Instanța din Italia va decide, astăzi, și cu privire la această solicitare”.
Gorghiu spune că statul român continuă procedurile pentru predarea lui Ionel Arsene și pentru a pune în aplicare hotărârea definitivă a instanței din Italia.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...