Web Analytics

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș: ”Politica de tăieri salariale este o catastrofă”

de | 3.04.2020 13:38 | Actualitate, Politica si Administratie

 

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș: ”Guvernanții sunt consecvenți în politica lor de austeritate dovedită o dată în plus de reducerea fondurilor pentru sănătate și educație odată cu asumarea răspunderii pe bugetul de stat aferent anului în curs. La fel ca într-o perioadă de tristă amintire, ministrul actual de Finanțe, Florin Cîțu, vorbește despre posibilitatea tăierii salariilor pentru personalul bugetar.

Ne povestește frumos despre nevoia de solidaritate în timpul pandemiei, dar se pare că greul nu trebuie suportat și de bănci, de exemplu, pentru care același ministru de Finanțe promovează proiecte de susținere prin dobândă la dobândă. În esență, s-a dovedit că politica de tăieri salariale este o catastrofă. Dar PNL, pe atunci PDL, nu a învățat nimic. Nu a înțeles că măsurile de austeritate au băgat și mai mult în groapă țara, iar revenirea din criză a fost mult mai dificilă.

De la cine doriți să tăiați, domnule Cîțu? De la medicii și asistenții aflați în prima linie a bătăliei cu coronavirusul? De la angajații ISU, Ambulanței? De la Armată, Poliție Națională și Poliție Locală ai căror oameni sunt acum pe străzi pentru a preveni răspândirea virusului? De la angajații din sistemul de asistență socială care acum trebuie să ajute vârstnicii de peste 65 de ani?

Nu mai bine ați gândi un sistem de sprijin real al firmelor mici și mijlocii? Nu mai bine ați sprijini cu adevărat proiectul inițiat de PSD pentru impozitarea pensiilor speciale? Nu ar fi bine să sprijiniți producătorii autohtoni de legume, fructe și alimente? Așa, e simplu: tăiem cu o mână și dăm cu două mâini facilități și fonduri pentru anumite firme. Dar ne mai facem bine?”.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii