Web Analytics
scris joi, 27.06.2024

Ion Mînzînă, la sărbătoarea Căluşului de la Hârseşti: „Trebuie să ne întoarcem la un românism autentic”

Ion Mînzînă și echipa PSD Argeș au sărbătorit Călușul și Rusaliile la Hârseşti. Tot pe 23 iunie comuna a împlinit 400 de ani de la prima atestare documentară. Așa că localnicii au îmbrăcat haine de sărbătoare și s-au strâns să celebreze Rusaliile, Călușul, obicei străbun, dar și ziua comunei.

Ion Mînzînă, la sărbătoarea Căluşului de la Hârseşti: „Trebuie să ne întoarcem la un românism autentic”

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost alături de primarul Ionel Moloiu și de locuitorii comunei, iar călușarii din Hârsești, vestiți datorită măiestriei lor, au oferit un regal artistic împreună cu alți călușari și ansambluri folclorice din Argeș, dar și din Olt.
„Îl felicit pe primarul Ionel Moloiu pentru rezultatele obținute. Am venit la Hârsești împreună și cu alți primari campioni sau nou aleși pe care, de asemenea, îi felicit. Astăzi este un moment de bucurie pentru noi toți: 400 de ani de atestare documentară, Rusaliile, Festivalul Călușului. Toate aceste lucruri se pot face cu mult respect și dragoste pentru tradiții și pentru oameni. Pentru ca România să aibă viitor, trebuie să ne întoarcem la un românism autentic, clădind în același timp o țară cu condiții cât mai bune pentru copiii noștri!”, a declarat Ion Mînzînă.

Din echipa PSD, condusă de Ion Mînzînă, au făcut parte senatorul Cristina Mariana Stocheci, deputații Nicolae Pavelescu și Nicolae Georgescu, administratorul public al județului, Cristian Puiu, viceprimarul orașului Mioveni, Ciprian Țurlea, directorul general adjunct DRDP București, Eduard Dima, primarii Sevastian Pupăză-Roșu (Stolnici), Laurențiu Micu (Săpata), Gheorghe Drăgan (Lunca Corbului), Mihai Georgescu (Călinești), viceprimarul Ion Dulduruc (primar ales al comunei Buzoești), viceprimarul Valerică Spirea (primar ales al comunei Poiana Lacului), consilieri județeni și consilieri locali.
M.S.

Citește și Ion Mînzînă: Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat modernizarea tronsonului Curtea de Argeș – Tigveni de pe DN 73C

Citește și Mutu’, căluşarul tatuat şi tatuator!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Livia Nicoleta Joița

Pugilista Livia Nicoleta Joița, antrenată de Ioniță Mărășescu, a reprezentat România la...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită