Web Analytics
scris miercuri, 06.09.2023

Ion Mînzînă: „Cel puţin pensiile mici vor creşte!”

Președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean a vorbit despre misiunea pe care o are ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, de a veni cu un proiect al Legii Pensiilor care să reducă inechitățile dintre pensionari și o Lege a Salarizării corectă.

Ion Mînzînă: „Cel puţin pensiile mici vor creşte!”

„Cred că PSD Argeş a dat un ministru extrem de implicat, concentrat pe ceea ce are de făcut, nu care stă în campanie permanent ca alții. Un ministru conștient de provocări și care sunt sigur că își va duce misiunea la bun sfârșit! Simona Bucura Oprescu și premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, au fost la sfârșitul săptămânii la Bruxelles, cu misiunea clară de a obține o anumită flexibilitate din partea Comisiei Europene și a Parlamentului European în privința reformelor și condițiilor asumate de „echipa câștigătoare” PNL-USR, inclusiv în privința sistemului de pensii, nu doar în zona fiscală în general, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Aceste condiții nu ne permit să creștem încă pensiile. Așa au decis băieții de la PNL și USR! Au fost discuții purtate la cel mai înalt nivel.

Sperăm să reușim să avem un nou plan în ceea ce priveşte deficitul României. Asta înseamnă că vor fi reduse anumite cheltuieli în sistemul bugetar și, sper, va fi introdusă acea taxă pentru multinaționale, care este cât se poate de rezonabilă și utilizată în toată Uniunea Europeană.
Nu vorbim de noi creșteri de taxe și impozite, nici de TVA majorat, nici de scăderi de salarii. Până la sfârșitul anului trebuie să avem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate. Nu e posibil ca unii să ia pensii mai mari decât salariile, să nu se țină cont de cât au contribuit când au fost în muncă, iar restul pensionarilor să fie priviți ca o povară pentru stat, așa cum spuneau unii de la PNL/PDL. Restul, sunt povești! Principiul de bază: contributivitatea! Și sunt convins că cel puțin pensiile mici vor crește!
Am încredere în capacitatea mininistrului Simona Bucura Oprescu de a veni cu un proiect al Legii Pensiilor care să reducă inechitățile dintre pensionari și o Lege a Salarizării corectă. Știu că are întâlniri constante cu toți factorii implicați, inclusiv societatea civilă în acest sens”,
a transmis președintele CJ și al PSD Argeș, Ion Mînzînă.
M.S.

Citește și Un drum judeţean din Argeş a fost modernizat. Ion Mînzînă: „Poate fi o alternativă la drumul naţional Piteşti – Râmnicu Vâlcea”

Citește și Ion Mînzînă: „Urmărim îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru elevi”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *