Ion Mânzână: “Pentru că adevărul trebuie știut! Guvernul Orban a tăiat 23% din bugetul Sănătății pentru anul în curs”

de | 9.04.2020 11:49 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

“După 2005, Guvernul PNL a anunțat că are în plan construirea unor spitale regionale, inclusiv la Pitești. În consecință, ca urmare a demersurilor Ministerului Sănătății, Consiliul Local al municipiului Pitești, în care PSD avea majoritatea, a aprobat un proiect de hotărâre prin care, prin 2008, punea la dispoziția Guvernului un teren în zona Căii Depozitelor pentru construirea spitalului regional promis. Au urmat mai multe adrese înaintate către Guvern, dar degeaba.
Ulterior, Guvernul PDL (partid care acum face parte din PNL) nu doar că a stopat proiectele privind spitalele regionale, dar a și închis 67 de spitale din țară, iar medicii erau sfătuiți, în batjocură, să plece din țară.
Apoi, Guvernele PSD, pe lângă faptul că au majorat veniturile personalului medical pentru a stopa migrația acestuia peste hotare, au început procedurile pentru proiectarea spitalelor regionale, dar procedurile sunt de durată.
Pași s-au făcut, însă, dovadă că noul Guvern PNL a putut lansa recent procedurile de achiziție publică pentru un astfel de spital.
Preocupată de sănătatea oamenilor, între timp, cu fonduri locale și guvernamentale administrația PSD din Mioveni a reușit să construiască cel mai modern spital din țară, dat în folosință anul trecut.
Iar Consiliul Județean are în derulare proiecte de modernizare, dotare și extindere pentru Spitalele Județean și de Pediatrie.
Pe de altă parte, însă, Guvernul Orban a tăiat 23% din bugetul Sănătății pentru anul în curs.
Cum politica de guvernare a PNL a fost clar exprimată de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu – “Educația și Sănătatea nu sunt priorități pentru PNL” – este de-a dreptul hilar să auzi voci din rândurile acestui partid care acuză PSD că nu ar fi făcut nimic pentru Sănătate.

Ori, faptele vorbesc de la sine!”

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Unicat în România. Monument al eroilor romi din Lereşti
Unicat în România. Monument al eroilor romi din Lereşti

Printre puținele monumente ridicate în țară în amintirea celor căzuți în Al Doilea Război Mondial se regăsește de acum înainte și unul amplasat în satul Pojorâta al comunei Lerești. A fost realizat de un meșter pietrar la inițiativa filialei locale a ”Cultului...

„La Mulţi Ani, Române, fii mândru de ţara ta!”
„La Mulţi Ani, Române, fii mândru de ţara ta!”

Ziua Națională a României este prilej de mare bucurie pentru toți românii. Asociația Culturală „ROVINE” - Tuțulești vă dorește ca 1 Decembrie să vă aducă în fiecare an realizări de excepție și să fiți mândru ca sunteți român. La Mulți Ani, Române, fii mândru de țara...

La Mulţi Ani! (Ediția 1426)
La Mulţi Ani! (Ediția 1426)

În perioada 1-7 decembrie, șase personalități argeșene își sărbătoresc ziua de naștere. Primul sărbătorit, pe 1 decembrie, este Gheorghe Stancu, primar Bascov. Pe 2 decembrie va fi în centrul atenției dr. Adriana Toma, de la Spitalul Județean Argeș. Sărbătoriții din 5...