Web Analytics

Ion Georgescu: „Spitalul de la Mioveni va crea 200 de noi locuri de muncă”

de | 3.11.2017 09:55 | Actualitate

GEORGESCU

Vineri, în cadrul conferinței de presă a PSD Argeș, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a anunțat că lucrările la noul spital de la Mioveni sunt în grafic şi vor fi finalizate conform planului. 

Edilul șef de la Mioveni a declarat că în decembrie 2018 spitalul va fi gata, iar în luna mai 2019 acesta va funcționa la capacitate maximă.

 

„Pe lângă utilitatea de natură medicală, unitatea va crea şi 200 de noi locuri de muncă în Mioveni”, a anuntat primarul Ion Georgescu.

Caracteristicile noului spital de la Mioveni: 17.300 mp suprafață cladire; 177 de paturi de ultimă generație, fiecare dintre ele având câte 80 de funcții; 4 săli de operație care pot funcționa simultan; UPU care poate prelua 4 ambulanțe simultan, format din triaj și 9 mini-secții specializate; circuitele medicale vor răspunde celor mai noi și severe directive în domeniu, din spațiul UE; adăpost antiatomic pentru 100 de persoane; 11 căi de evacuare în caz de incendiu; o cameră  specială de decontaminare;trei surse de alimentare cu energie electrică, două din rețeaua națională și una independentă – generator care poate funcționa la capacitatea maximă a spitalului timp de 48 ore; panouri solare generatoare de energie termică ce pot asigura 25% din consumul zilnic de apă caldă al spitalului; 9.7 km de sisteme de ventilație și climatizare care funcționează independent pe fiecare palier sau chiar secție.

 Unitatea va fi cea mai sigură cladire civilă din sudul României, fiind proiectată să reziste unui seism cu gradul maxim de 9,4 grade pe scara Richter.

Structura spitalului:

Subsol: Anatomie patologică / Spaţii tehnice

Etajul I: ATI / 4 săli de operaţie

Etajul II: Ginecologie / Neonatologie / Săli de naştere

Etajul III: Pediatrie

Etajul IV: Medicină Internă şi Cardiologie

Etajul V: Neurologie

Etajul VI: zonă administrativă şi tehnică, farmacie, garderobă pentru pacienţi

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii