Web Analytics

Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni: „Dacă CS Mioveni nu intră în play-off, viitorul va fi tragic pentru echipă”

de | 12.03.2021 10:32 | Actualitate, Sport

# Cum comentați ultimele evoluții ale CS Mioveni?
– Păi, de ce nu vorbim de ultima etapă, cea de anul trecut, pentru că acolo s-a scris istoria? Nu am pierdut acasă în ultima etapă și așa am ratat Liga I…?
# Totuși, de curând s-a reușit o victorie în deplasare și un egal acasă…
– Un parcurs oscilant și nu înțeleg de ce, iar jucătorii care au făcut totuși rezultate bune și la care mă așteptam ca în acest retur, în anul 2021, să aibă evoluții și mai bune m-au dezamăgit. Singurul jucător care a rămas constant – și îl felicit – este portarul Iustin Popescu, care a adus plus-valoare echipei.
# Cum credeți că vor decurge următoarele etape pentru CS Mioveni?
– După cum i-am văzut în ultima etapă, acasă, nu prea cred că va fi bine… Numai dacă mă duc eu fundaș central.
# Cum vedeți evoluțiile noilor jucători care au fost aduși la echipă?
– Nu știu. Nu asta este problema mea. Eu vorbesc în calitate de primar și de suporter al acestei echipe. E treaba lor… Nu intru eu în aceste amănunte.

„Probabil că sunt unii care s-au învățat să rămână în Divizia B și se mulțumesc cu puțin”

# Care este obiectivul imediat al echipei și care este cel pe plan îndepărtat?
– Dacă nu intră în play-off, viitorul va fi unul tragic pentru echipă. Deci, dacă nu intră în play-off, pentru conducere, pentru echipă, viitorul va fi unul tragic. Și nu sunt cuvinte goale. Urmăriți parcursul echipei… Nu le-a lipsit nimic, au condus, au avut posibilitatea, dar văd că ne întoarcem la meciul cu Petrolul de anul trecut, când am ratat accederea în liga superioară. Probabil că sunt unii care s-au învățat să rămână în Divizia B și se mulțumesc cu puțin, cu salariul acela de 20-30 de milioane de lei vechi. Probabil că de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă la CS Mioveni. Important este că la Mioveni, la sportul de performanță, nu se vor mai face experiențe pe bani. Dacă nu ne revenim, trecem la sportul de masă. Acesta este mai elegant și fără bani sau cu bani mult mai puțini. Indiferent că este fotbal, indiferent că este handbal, indiferent că este tenisul de masă, indiferent că este boxul, indiferent că este judo, înotul, viața, societatea, problemele care sunt, pandemia, Primăria, Consiliul Local, sponsorii, nimeni nu-și mai permite să facă experiențe pe bani. Sunt vremuri grele…

„Păi, vor face performanță, carieră și avere în Divizia B? Cu 20-30 de milioane pe lună salariu…?”

# Bugetul actual al echipei permite lupta la promovare?
– Eu răspund invers. Promovarea înseamnă 1,5 milioane de euro drepturi de televiziune și cu ce mai luau de la sponsori și Consiliul Local, cred că Mioveniul putea fi o echipă de locurile 8-10 în Liga I. Cred că puteau să vină mai mulți sponsori, pentru că se vedeau și ei la televizor. Cine vine la ora 11? De ce nu judecă ei și așa? Toți care au ghete în picioare visează Real Madrid, visează Barcelona, visează Milan! Păi, pleci de la Divizia B la Milano sau la Real Madrid? Toți își doresc un viitor mai bun și viața sportivului este scurtă, nu? Păi, vor face performanță, carieră și avere în Divizia B? Cu 20-30 de milioane pe lună salariu… Eu trag un semnal de alarmă, să trateze totul cu maximă seriozitate, începând de la președintele clubului, până la magaziner, aceste etape care mai sunt… Să se pregătească mai mult, să muncească mai mult, să fie atenți la mai mult și să încerce să intre în play-off și atunci, cât de cât, se echilibrează barca. Dacă nu, să știți că barca a luat deja apă… Acesta este punctul meu de vedere în calitate de primar, de om și de suporter.

Citește și Liga 2: CS Mioveni a câștigat la Slatina și se află la un punct de play-off

Citește și Pugilistul Florin Șerban, legitimat la CS Mioveni – locul I la Cupa României la Box

„Cred că au fost pişcaţi cei de la FC Argeş. Acesta este punctul meu de vedere. Eu aşa am văzut… ”

# Cum vedeți evoluția FC Argeș în Liga I?
-Foarte, foarte bună. Sincer, îi felicit pe Gentea și tot staff-ul lui pentru cele 11 rezultate pozitive. Cred că, dacă nu era faza aceea la Cluj, pe care eu nu am văzut-o de 11 metri, când au luat gol foarte repede, alta era istoria. Dar nu poți fi invincibil, au mâncat bătaie și Barcelona și Real Madrid… Cred că au fost pișcați. Acesta este punctul meu de vedere. Eu așa am văzut… Dacă nu, presiunea foarte mare, și-au dorit foarte mult, mai ales după rezultatele din ultimele etape. De câte ori au câștigat, m-am bucurat, de câte ori au pierdut, m-am întristat, pentru că sunt argeșean și am crescut cu FC Argeș. Veneam de la Oarja 15 km, cu mai mulți tineri, să vedem meciul și pe Dobrin, până la Petrochimie sau până la Prundu. Una este primar și alta este suporter și om. Întotdeauna am fost cu FC Argeș. Am auzit voci că am ceva contra FC Argeș. Niciodată! Că fotbaliștii au avut între ei scântei, e problema lor, nu a primarului. Știți că pe vremuri erau meciuri între Unirea, Dacia, Curtea de Argeș, Câmpulung… Acestea erau cele mai tari derby-uri. În ceea ce îi privește pe ai mei, pe jucătorii de la CS Mioveni, trebuie să se trezească din aburii ăștia ai îngâmfării că sunt mari fotbaliști. Trebuie să pună mâna și să dovedească că merită să fie la Mioveni.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Probleme sa nu-ti faci, intra-va sigur !