Web Analytics
scris joi, 25.05.2017

Ion Geogescu: ”Ca să avem performanţă, trebuie stimulaţi funcţionarii”

MIOV 2
 
După vizitele efectuate la ICN Mioveni şi Dacia Renaul, prim-ministrul Sorin Grindeanu s-a întâlnit cu primarii şi liderii PSD şi o parte din parlamentarii social-democraţi din Argeş.  
 
Mai mulţi primari au luat cuvântul pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia din Mioveni, plină ochi.
 
 Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a vorbit în numele colegilor săi, propunând o îmbunătăţire a clarităţii actelor normative şi o stimularea mai bună a angajaţior din acest sector.
“Ca să avem performanţă şi rezultat, trebuie stimulaţi şi funcţionarii din administraţia publică, aşa cum au spus colegii mei. În opinia colegilor mei, Agenţia Funcţionarilor Publici este o frână, pentru că îi reprezintă şi nu-i reprezintă şi nu face mare lucru  pentru ei” a declarat, miercuri seara, la întâlnirea cu şeful Executivului, Ion Georgescu. 

Ion Geogescu: ”Ca să avem performanţă, trebuie stimulaţi funcţionarii”

Edilul şef de la Mioveni a propus ca primarii să fie asimilaţi funcţionarilor publici, sugerând că nu ar trebui să primească indemnizaţii, ci salarii.Ion Georgescu a amintit premierului că din oraşul Mioveni pleacă 4,5 din PIB-ul României şi 20% din exportul României, înainte de a-i cere sprijin pentru unele lucrări de infrastructură.
 
Primarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică, a cerut o descentralizare mai evidentă, iar în completare, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a vorbit despre necesitatea modificării legii  în sensul de a permite partidului  aflat  la guvernare să îşi numească politic prefectul şi şefii de instituţii şi deconcentrate.

“Trebuie să înţeleagă toată lumea că împreună cu deconcentratele facem un program de guvernare. Dacă se schimbă Guvernul, majoritatea parlamentară, plecăm şi ne asumăm, dar pentru a face un program coerent trebuie să ne asumăm asta”, a afirmat Dan Manu.
 
Premierul a răspuns pe rând propunerilor venite din partea social-democraţilor argeşeni, afirmând, printre altele că ” trebuie să se termine cu ipocrizia în această ţară. Când se schimbă Guvernul, se schimbă şi prefecţii, astfel încât, atunci când vine un partid la guvernare să îşi pună omul politic în Prefctură şi în instituţiile deconcentrate”.

Miov 3
 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...