# De unde ați luat, din punct de vedere financiar și al patrimoniului, Asociația Comunelor din Argeș și unde ați dus-o?
– Am luat-o cu foarte puțini bani, iar la ora actuală avem 8 miliarde lei vechi în cont, adică aproape 200.000 de euro, cu care vrem să ne cumpărăm un spațiu în Pitești, la un parter de bloc. Dar au fost discuții. Unii colegi nu au fost de acord. Dar este obligatoriu să avem spațiul nostru.
# Care dintre colegii primari s-au bucurat de realegerea dumneavoastră și care au fost cei care s-au întristat?
– Eu vă spun că cei care au fost prezenți s-au bucurat și m-au dorit în continuare. Cei care nu au venit înseamnă că nu m-au dorit sau nu îi interesează în mod special această asociație a comunelor, care, sincer, a făcut destule pentru ei, lucruri văzute, lucruri palpabile. Sunt primari pe care nu vreau să-i critic, pentru că nu este frumos din partea mea.
„Nu te iubesc toți! Unii poate nici nu au puterea să înțeleagă ce înseamnă o asociație de nivelul celei pe care o avem noi la Argeș”
# Care sunt acești primari care nu au participat la ședință?
– Vă dați seama… Nu îi știu! Unul este Moloiu de la Hârsești. Nu l-am văzut în sală. E o poveste mai veche, cum că i-a intrat lui în cap că eu nu am fost de acord cu un anume deputat. Lucru fals… Nu te iubesc toți! Unii poate nici nu au puterea să înțeleagă ce înseamnă o asociație de nivelul celei pe care o avem noi la Argeș.
# Care sunt obiectivele dumneavoastră pentru acest nou mandat?
– Să lucrăm ca și până acum, să ne ajutăm colegii prin serviciile pe care le-am creat în cadrul asociației, de urbanism, de audit, să ne punem la dispoziția lor, să le ușurăm munca, să poată să-și încadreze banii de pe autorizația de construcție. Asta pentru că noi am creat o echipă de arhitecți, pe care i-am repartizat pe comune, acolo unde nu există arhitecți, și atunci și banii pentru autorizația de construcție din extravilan intră în contul primăriilor. Deci, ne facem utili. Și acum, un procent de 1% din sume a fost câștigat de Asociația Comunelor. Ei au făcut presiuni asupra Guvernului și ne-au dat cu 1% mai mult. Să știți că 1% acesta se cunoaște la buget.
Citește și Primarii Gheorghe Stancu și Ion Dumitru, în zbor către Columbia
Citește și Ion Dumitru, argeşeanul consacrat la Europa Liberă în anii comunismului
Citește și Ducele de Albota are nostalgii: a postat o poză cu Nicolescu în tinerețe
„Unii colegi au crezut că sunt atât de șmecheri și puternici încât să se retragă din Asociația Comunelor”
# Ce v-a determinat să candidați pentru un nou mandat în fruntea Asociației Comunelor din România, Filiala Argeș?
– Pentru că așa mi-au spus colegii mei și vreau să vă spun că și cei din țară, președinții asociațiilor, m-au îndemnat să candidez. Această muncă nu îmi ocupă așa mult timp, pentru că fiecare știe ce are de făcut. La audit am un șef, la urbanism am un șef, care coordonează activitatea. Este o muncă pe care o fac benevol, nu este plătită, nici prime, nici deplasări în străinătate nu se fac din banii asociației. Unii au crezut că este o muncă plătită și chiar au spus în presă ”că nu îmi mai ajunge”, ”nu se mai satură”. Este o muncă neremunerată! Și, de exemplu, colegii de la Bascov, Lerești, Mărăcineni au zis că eu sunt cel care trebuie să conducă această asociație. Atunci, dacă ei au ajuns la concluzia aceasta și nu numai ei, ci foarte mulți, de asta am mers mai departe. Cât or să mă țină curelele! Când nu mă vor mai ține curelele, vreau să vă spun că avem pregătiți oameni tineri, și mă refer la primarul de la Mărăcineni, la cel de la Budeasa și la alții. Să știți că de aceea am dat posturile de vicepreședinți unor oameni tineri, iar secretarul asociației, Doru Radu de la Suseni, este un super om, bine pregătit profesional și lucrăm foarte frumos împreună. Suntem abia pe locul trei pe țară, din cauza câtorva colegi care au crezut că sunt atât de șmecheri și de puternici încât să se retragă din Asociația Comunelor. Iar criteriul să fii pe locul I este cotizația, adică seriozitatea și dacă ai reușit să înscrii toate comunele în asociație, ceea ce eu nu am putut din cauza câtorva colegi. Prima lor grijă a fost să iasă din asociație. Nu știu ce au înțeles ei și de ce. Asta este!
„Este o muncă pe care o fac benevol, nu e plătită! Nu se dau prime şi nici deplasări în străinătate …” . Chiar asa, primare ; rusine sa-ti fie, de-ai putea percepe sensul aistui cuvant/rusine !