Web Analytics

Iohannis a vorbit la telefon cu Zelenski despre legea minorităților care a indignat Bucureștiul. Ce a promis liderul de la Kiev

de | 4.01.2023 18:48 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, 4 ianuarie, o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski, referindu-se la legea minorităților adoptată de Kiev, față de care Ministerul Afacerilor Externe din România a avut o poziție foarte critică.

Citeşte şi: Ministrul Sănătății anunță un nou concurs de Rezidențiat. Uite pentru ce posturi!

Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat președintelui Zelenski identificarea rapidă de soluții care să răspundă și să remedieze aceste preocupări. În acest sens, cei doi președinți au agreat ca în perioada imediat următoare miniștrii de externe ai celor două țări să aibă discuții cu privire la soluționarea bilaterală a aspectelor menționate”, după cum a comunicat Administraţia Prezidenţială.

Liderul de la Kiev şi-a exprimat deschiderea în soluţionarea acestei probleme, „astfel încât comunitatea română din Ucraina să beneficieze, în oglindă, de aceleași drepturi de care se bucură comunitatea ucraineană din România”, potrivit sursei citate, citată de HotNews.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *