Web Analytics

Iohannis a promulgat legea prin care Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va fi condus de către premier

de | 17.11.2020 09:28 | Actualitate, Politica si Administratie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 68/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu incidenţă în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi al protecţiei civile. Conform actului normativ, premierul este preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi vicepreşedinţi sunt ministrul de Interne, ministrul Administraţiei Publice şi şeful DSU.

Proiectul de lege adoptat decizional de Camera Deputaţilor, pe 27 octombrie, vizează modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.21/2004, în sensul modificării titulaturii Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, al stabilirii calităţii de preşedinte al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a prim-ministrului, precum şi al stabilirii calităţii de vicepreşedinţi ai Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru ministrul cu atribuţii în domeniul afacerilor interne, pentru ministrul cu atribuţii în domeniul administraţiei publice şi pentru secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, organizarea şi funcţionarea structurilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă se stabilesc în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin al ministrului afacerilor interne, la propunerea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” … premierul este preşedintele Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ” . Buna lege, altfel s-ar fi calcat pe bombeuri tot soiul de sefi de comitete si comitii , far’ca cineva sa raspunda vreodata .