Web Analytics
scris marți, 13.02.2024

Invitație la vernisajul expoziției de grafică semnată Ionuț Fuscel

Iubitorii de artă sunt invitați la vernisajul expoziției de grafică, semnată Ionuț Fuscel, care are loc pe data 15 februarie 2024, la Muzeul Golești.

Invitație la vernisajul expoziției de grafică semnată Ionuț Fuscel

Citeste și Simpozion „ALEXANDRU DAVILA – 162 de ani de la naștere”


Din activitatea artistul plastic:

  • A absolvit la Universitatea din Pitești, specializarea Artă Sacră și master cu specializarea Restaurarea icoanei, a picturii murale și de șevalet.
  • A expus lucrări în perioada studenției la diferite vernisaje împreună cu colectivul de la Artă Sacră.
  • A lucrat la nu mai puțin de 10 șantiere de pictură murală și restaurare frescă pe șantierele din Brăila, Prahova- Câmpina, Râmnicu Vâlcea- Bărbătești, Pătrunsa, Argeș- Rădești, Ilfov- Cernica.
  • A fost membru al selecției de artiști în cadrul proiectului ARTEC finanțat de UE prin programul Europa Creativă, în compania unor artiști consacrați, ocazie cu care a expus în parteneriat la Câmpulung, Cluj – Napoca și Bruxelles.
  • Din anul 2016, desfășoară o activitate susținută ca restaurator dar și ca pedagog artistic, participând la nenumărate ateliere de creație și activități de profil.
  • Ionuț a desenat, după propria-i mărturisire, din copilărie, cu mare drag. A început fără îndrumare de specialitate, până a devenit student. Tainele desenului, începând cu naturile statice, drapaje, proporții, portret după model le-a deprins cu profesorul Dorin Grecu, acum conferențiar universitar la Facultatea de Istorie-Teologie, specializarea Artă Sacră.
  • Talentul său deosebit și sensibilitatea aparte parcurgeau o nouă etapă, sporindu-i pasiunea pentru desen pe care îl practica, ca și acum, în aproape tot timpul liber. A învățat să trateze lemnul, hârtia, lucrări în tempera sau ulei, să restaureze icoane, iconostase, tablouri în ulei și să picteze icoane și frescă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *