Web Analytics

Investiţii pe canalizare şi cămin cultural de un milion de euro la Stâlpeni

de | 8.09.2022 12:15 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Anul 2022 a adus la Stâlpeni investiții de anvergură pe canalizare și finalizarea unui cămin cultural în valoare de un milion de euro. De asemenea, în această localitate se apropie de finalizare un foraj de mare adâncime, s-a intrat în faza de finanțare la un dispensar comunal și s-au primit bani de la Consiliul Județean pentru realizarea unui drum către satul Pițigaia.

”Am finalizat două investiții de anvergură pe canalizare. În satul Rădești am finalizat pe PNDL 2 o investiție pe 4,7 km, care s-a ridicat ca și valoare la 70 de miliarde de lei vechi. De asemenea, în zona satului Stâlpeni am finalizat canalizarea pe 1,7 km, iar valoarea a fost de 40 de miliarde de lei vechi. Tot în acest an am finalizat o canalizare la blocuri în valoare de două miliarde de lei vechi din bugetul local. Deci am avut și avem în atenție, înainte de alte obiective, prelungirea sistemului de canalizare. Avem în execuție un foraj în satul Livezeni și suntem aproape de finalizare, un foraj de mare adâncime la 250 de metri, care, zic eu, va rezolva această problemă. Avem tot pe fonduri europene un cămin cultural care este în faza de finalizare și care s-a ridicat la aproape un milion de euro, un cămin care va fi foarte bine dotat pentru zona Livezeni, unde vom desfășura activități culturale și școlare. Sunt bucuros pentru că pe programul Anghel Saligny am prins două proiecte mari de investiții pe canalizare în zona Livezeni și pentru asfaltare de drum. Tot în această perioadă am intrat în faza de finanțare la un dispensar comunal pentru că în localitatea noastră există un dispensar de aproape 50-60 de ani, iar construcția respectivă nu mai corespunde cerințelor actuale. Am depus și alte proiecte pentru iluminatul stradal, pentru anveloparea clădirilor publice, care și acestea au prins contur și sunt în fază de finalizare”, ne-a spus primarul Gabriel Șerbănoiu (foto).

Citește și Stâlpeni: Peste 100 de arbori au fost plantați de locuitorii comunei și Ocolul Sivic Mihaiești

”În Stâlpeni nu mai există nicio școală cu toaletă în exterior”

”Avem în structura comunei Stâlpeni un sat numit Pițigaia, care este izolat la 7-8 km și acolo se ajunge numai pe un drum forestier. În acest sens am primit de la Consiliul Județean 10 miliarde de lei vechi pentru a face un drum prin care să se poată ajungă la această comunitate foarte repede, un drum de maxim 1 km și deja ne aflăm în faza de licitație și vom începe, cât de curând, acest foarte important obiectiv. În această perioadă, și vreau să subliniez acest lucru, am avut probleme cu ploile abundente care în zona de centru a comunei ne-au inundat mai multe gospodării, dar am rezolvat și problema aceasta cu ajutorul pompierilor și a angajaților de la primărie. Mai trebuie spus că am avut foarte multe cereri de extindere și racordare a cetățenilor la rețeaua de gaze și vreau să vă spun că, în ultimele două luni, s-au făcut extinderi pentru majoritatea solicitărilor oamenilor și s-au branșat peste 100 de persoane. În altă ordine de idei, pentru începerea anului școlar, acolo unde a fost nevoie, am reparat toaletele și cu această ocazie vreau să vă spun că la nivel de localitate nu mai există nicio școală cu toaletele în exterior. Toate școlile sunt alimentate cu gaz, cu centrale electrice… Toți copiii au venit la școală în localitatea Stâlpeni în condiții optime de desfășurare a activității de învățământ. Deci pentru mine, ca și administrator la nivel de comună, este un an fructuos, un an în care cu sprijinul Guvernului și al Consiliului Județean Argeș, dar și cu accesarea fondurilor europene ne-am atins ținta pentru anul 2022”, a mai subliniat primarul Șerbănoiu.

Citește și Stâlpeniul a depăşit isteria reţelelor de socializare şi are publicaţie online

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *