Web Analytics

Investiţii de anvergură la Dârmăneşti

de | 17.06.2021 15:00 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

În localitatea condusă de primarul Emilian Ciolan se lucrează la asfaltarea a două drumuri comunale, continuă lucrările la sala de sport de la şcoala din centru, se află în derulare proiectul realizării unui teren de fotbal la aceeași școală și, nu în ultimul rând, se așteaptă finanțare pentru proiectul de gaze, care a fost depus la ministerul de resort.

”Lucrez la ridicarea topografică a Văii Rizii pentru gabionare. Am împărțit lungimea de trei kilometri în trei, deoarece apa trece fie pe partea stângă, fie pe partea dreaptă. Lucrez la două drumuri pentru asfaltare, să vedem cum le vom plăti până la sfârșitul anului… Este vorba despre Drumul lui Briceag, care era foarte degradat, nepracticabil, unde am făcut rigolele cu șanțuri pe o lungime de 500 de metri, și Drumul lui Manoloiu, pe o lungime de 150 de metri, care inunda 7-8 case. La fel, și aici am făcut rigolele și acum ne aflăm la stadiul de a le asfalta. De asemenea, continuă lucrările la sala de sport de la şcoala din centrul Dârmăneștiului, lucrare pentru care am primit 3 miliarde de lei vechi de la Consiliul Județean.

Un al doilea obiectiv este un miniteren de fotbal, tot la școala de centru, la care am proiectarea făcută și finanțarea tot de la Consiliul Județean, sper să vină până la finalul acestui an. În ceea ce privește veniturile proprii, pentru întreținerea celor patru școli din localitate am dat un miliard de lei vechi. Este vorba despre Școala Dârmănești cu clasele I-VIII, Grădinița de la Valea Nandrii, Școala Piscani cu clasele I-IV și Grădinița Negreni. Sunt necesare investiții peste tot, pentru că se degradează… În altă ordine de idei, am proiectul de gaze înregistrat la minister și la Călărași și așteptăm să primim finanțare. Am primit avizul să dăm drumul la studiul de fezabilitate, dar este vorba despre mulți bani… Sperăm!”.

Citește și Finanţarea pentru gaze, principalul obiectiv pentru autorităţile locale de la Dârmăneşti

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii