Web Analytics

Investiție de 10 milioane de euro la Pitești într-o fabrică de dispozitive IoT pentru export

de | 23.09.2022 09:32 | Actualitate, Economie, Home

Grupul Bobnet va investi 10 milioane de euro la Pitești într-o fabrică de dispozitive de tip Internet of Things (IoT) care vor fi exportate în Europa. Investiția va fi derulată în următorii ani și are ca obiectiv comercializarea a peste 200.000 de dispozitive IoT destinate comerțului de proximitate.

Citește și: Mioveni. 1500 de copii au participat la Caravana Romanian Science Festival

„Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40.000 de dispozitive anual, iar numărul angajaților estimăm că va atinge câteva sute”, a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise. Produsele vor fi exoportate în toate țările europene, iar compania nu exclude comercilizarea și pe alte continente.

Citește și: Primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea fi deschişi în acest an

Printre produsele care urmează a fi fabricate la Pitești se numără dispozitive IoT pentru retail-ul automatizat și logistică inteligentă, precum magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate. Dispozitivele construite de Bob IoT Enterprise sunt concepute cu un sistem de operare bazat pe o tehnologie IoT în Cloud care poate fi personalizată pentru diferite industrii și necesități de business, atât în companii mici, cât și la rețele mari de retail.

Odată validată în acest proiect, tehnologia va fi oferită pe piață terților ca soluție independentă.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *