Web Analytics
scris vineri, 29.12.2023

Inundaţii în Budapesta. Dunărea a atins un nivel record

Dunărea a ieşit din albie, joi, la Budapesta, apele ajungând la un nivel record pentru ultima decadă. Ultima oară când nivelul Dunării a depăşit 6 metri în luna decembrie a fost în 1987, dar atunci apele fluviului nu au inundat terasamentul.

Inundaţii în Budapesta. Dunărea a atins un nivel record

Citește și: Întorsătură de situaţie în procesul lui Sorin Balaş & co. S-a cerut sechestru pe averea şefului de la Ocolul Silvic Piteşti şi a tatălui secretarei lui Chiriloiu

Inundaţii în Budapesta. Dunărea a ieşit din albie, joi, la Budapesta, apele ajungând la un nivel record pentru ultima decadă, pe fondul ploilor abundente şi al vremii neobişnuit de blânde pentru această perioadă a anului.

Directoratul general al Ungariei pentru Administrarea Apelor a declarat că nivelul Dunării a atins 6,93 metri în a doua parte a zilei de miercuri, sub cota record de 8,91 metri ce a fost înregistrată în 2013, când întreaga Europă Centrală a trecut prin inundaţii în urma ploilor abundente produse în luna mai.

Inundaţia produsă de ieşirea Dunării din albie nu a produs pagube importante la Budapesta. Autoritatea pentru ape a anunţat că ultima oară când nivelul Dunării a depăşit 6 metri în luna decembrie a fost în 1987.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *